Sugarland- az édességek, desszertek otthona

Az oldalon megtalálhattok mindent, ami a süteményekkel, desszertekkel kapcsolatos, utána nézhetsz különleges és házias recepteknek egyaránt, amelyek legtöbbje képpel is illusztrált!

                          Szirupok,krémek,mázak


Az itt olvasható öntetek,szirupok és mázak még különlegesebbé és finomabbá teszik a különböző süteményeket és tortákat Vigyor


Kávés tejszínhab:

2 teáskanál instant kávéport oldjunk fel 3 e. kanál forró vízben,hagyjuk kihűlni.2 dl tejszínt 2 e.kanál cukorral verjük habbá,majd a kávét kanalanként hozzákeverjük.


Tejszínes máz:

2 dl tejszínt 2-3 e.kanál porcukorral verjük habbá.


Fahéjas tejszínhab:

2 dl tejszínt egy tasak vaníliás cukorral és negyed teáskanál őrölt fahéjjal vejünk fel.


Csokoládés tejszínhab:

5 dkg széttört étcsokoládét 2 dl tejszínben felolvasztunk.Egy éjszakára hűtőbe tesszük,és csak másnap verjük fel.

 

Cukormáz:

20 dkg porcukorból 2-3 evőkanál folyadékkal cukormázat keverünk,és a süteményre öntjük, a felesleget pedig lecsepegtetjük.


Ízletes:

Porcukrot citrom-,narancs-vagy meggylével,esetleg rummal,vagy likőrrel keverjük ki.


Cukorkás:

Még nedves cukormázat megszórjuk díszítőcukorral,-gyöngyökkel agy aprított pisztáciával.Ha már megszáradt a máz,ételszínezékkel is befesthetjük.


Színes:

Vizet egy kis ételszínezékkel keverjük el.                                     Például: Blue Curacao likőr vagy szirup világoskékre, Cassis rózsaszínűre, mentalikőr zöldre festi vizet.

Lekváros:

3-4 evőkanál baracklekvárt, vagy valamilyen más ízű lekvárt,ami nem darabos felforrósítunk és bevonjuk vele a süteményt.


Pityókás máz:

Lekvárhoz 1-2 evőkanál barack-vagy narancslikőrt keverünk.


Mutatós:

Még nedves mázba vékony narancs-vagy citromhéjcsíkokat, vagy apróra vágott kandírozott gyümölcsöt szórunk.

Csokis:

20 dkg fehér,ét- vagy tejcsokis tortabevonót daraboljunk fel, és gőz felett olvasszuk fel.


Fényes csokimáz:

1 tojást,1 e.kanál porcukorral és 1 e.kanál kakaóporral elkeverünk.2,5 dkg kókuszzsírt olvasszunk meg,és a tojásos keverékhez adjuk hozzá,majd vonjuk be vele a süteményeket.


Csokidarás:

Sötét tortadara fehér vagy világos mázhoz, a csokoládédrazsé pedig bármilyen bevonathoz illik.



Csokis-mogyorós krém:

15 dkg krémsajtot 2 e.kanál mogyorókrémmel,2 e.kanál apróra vágott csokoládéval,1 e.kanál csokoládélikőrrel és 2 e.kanál lágy vajjal keverjük simára,majd mogyorós grillázzsal megszórjuk.


Zöldfűszeres túró:

25 dkg túrót 3 e.kanál tejföllel,1 t.kanál mustárral és 3-3 e.kanál apróra vágott petrezselyemmel, kaporral és bazsalikommal keverjük össze,sóval, borssal ízesítjük.


Gyümölcsös mascarponekrém:

20 dkg mascarponét 3 evőkanál porcukorral,1 vaníliarúd kikapart belsejével és 5 evőkanál gyümölcspürével keverjük el. 

Narancsszirup:

2 dl frissen facsart narancslét 13 dkg cukorral felforralunk,és fedő nélkül 10-15 perc alatt sűrűre főzzük.Majd kis őrölt fahéjjal vagy szegfűszeggel ízesítjük.Hagyjuk kihűlni,majd fogpiszkálóval megszurkáljuk a süteményt, és átitatjuk a sziruppal.


Használhatunk kész szirupot is, például vaníliát, mogyoróízesítésűt, kávét, gyümölcspálinkát, likőröket,rumot,konyakot, Amarettót, portóit,narancslikőrt.


Fahéjas borhab:

4 tojássárgája, 3 dl édes fehérbor, 1 citrom, 6 dkg cukor, 1 kiskanál őrölt fahéj

A bort felforrósítjuk,belefacsarjuk a citrom levét,belereszeljük sárga héját,fahéjjal ízesítjük. A tojássárgákat habosra keverjük,folyamatos keverés mellett rámerjük a forró bort,és lassú tűzön addig verjük,míg szépen besűrűsödik.


Mézes gyümölcsöntet:

Forrósíts mézet,dobj bele fagyasztott vegyes erdei gyümölcsöt,és épp csak hagyd a tűzön,amíg rottyan egyet,egy kis likőrt is adhatsz hozzá!


Eperöntet:

40 dkg eper,1 kk. citromlé,3 ek. méz

A megtisztított epret egy kis citromlével és a mézzel turmixold simára.


Banános töltelék:

3 db banán,10-15 dkg vaj,1-2 tk. fahéj

A vajat a fahéjjal keverd habosra,a banánt turmixold össze.Majd dolgozd össze a fahéjas vajjal.

 



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 4
Tegnapi: 5
Heti: 44
Havi: 434
Össz.: 101 391

Látogatottság növelés
Oldal: Szirupok,krémek,mázak
Sugarland- az édességek, desszertek otthona - © 2008 - 2024 - sugarland.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »