Sugarland- az édességek, desszertek otthona

Az oldalon megtalálhattok mindent, ami a süteményekkel, desszertekkel kapcsolatos, utána nézhetsz különleges és házias recepteknek egyaránt, amelyek legtöbbje képpel is illusztrált!

                                  Krémes sütemények


Bécsi szelet

Hozzávalók: 10 db tojás, 15 ek. langyos víz, 2X30  dkg cukor, 35X20 dkg      liszt, 2 cs sütőpor, 1 tábla étcsokoládé, kevés lekvár                      

Krémhez: 6 dl tej, 6 ek liszt, 1 db citrom héja és leve, 25 dkg margarin, 25   dkg porcukor 

Az első tésztához a 10 tojás sárgáját kikeverjük vízzel, 30 dkg cukorral,majd hozzáadjuk a 35 dkg lisztet és a sütőport. Megsütjük, mint a piskóta tésztát. Ha kihűlt, lapjában kettévágjuk.A másik tésztához a 10 tojás fehérjét habbá verjük, belekeverjük a 30 dkg cukrot, az étcsokit lereszelve, a 20 dkg lisztet és a sütőport,majd megsütjük.A krémhez a tejet a liszttel felfőzzük,ha kihűlt, belekeverjük a margarinnal kikevert cukrot,a citrom levét és reszelt héját.Az egyik sárga lapot megkenjük vékonyan lekvárral,erre a margarinos krém felét tesszük.Ráfektetjük a csokireszelékes piskótát,ezt is megkenjük lekvárral és a maradék krémmel.Beborítjuk a másik sárga lappal,és csokimázzal bevonjuk.

Duna hullám

Hozzávalók: 37,5 dkg margarin, 25 dkg kristálycukor, 7 db tojás, 25 dkg     liszt, 2 tk sütőpor, 1 ek aprított mandula, 2 ek kakaó, 2-3 ek tej, margarin  a  sütőlap kikenéséhez                                                                            

Töltelékhez: 1 üveg magozott és lecsepegtetett meggy                            

Tetejére: 15 dkg margarin, 1 cs vaníliás ízű pudingpor, 0,5 l tej, 4 ek finom  kristálycukor, 1 vaníliás cukor, 4 ek porcukor                                  

Bevonathoz: 20 dkg tortabevonó, 2 kk étolaj

A margarint oldódásig keverjük a cukorral.A tojásokat egyenként hozzákeverjük. A lisztet, a sütőport összekeverjük, a keverékhez adjuk.A tészta felét mandulával, másik felét tejjel feloldott kakaóval ízesítjük.Kikent tepsibe öntjük a világos tésztát, rásimítjuk a sötétet.A meggyet szétterítjük rajta. Előmelegített sütőben 30 percig sütjük, maj a tepsiben hagyjuk kihűlni. A pudingport négy kanál tejjel simára keverjük,a maradék tejet a cukorral felfőzzük,hozzáadjuk a pudingos tejet,felforraljuk.A margarint a porcukorral felhabosítjuk,kanalankét hozzáadjuk a kihűlt pudingot,majd a krémet a kihűlt tésztára kenjük.A tortabevonóval bevonjuk a tésztát,vizes villával mintázzuk. 

Isteni szelet

Hozzávalók: 7 tojásból készült piskóta, 15 dkg darált dió, 40 dkg porcukor, 20 dkg margarin, egy kis tej, kevés rum, 4 tojás

Szokásos módon elkészítjük a piskótát.A piskótára kenjük a dióból, a porcukor feléből,margarinból,tejből,rumból kikevert krémet.4 tojásfehérjét 20 dkg porcukorral gőz fölött felverünk.Mikor jól megfőtt a hab,rákenjük a diós masszára,szépen elsimítjuk,és csokiforgáccsal megszórjuk.

Londoner stangli

Hozzávalók: 50 dkg liszt, 25 dkg vaj, 14 dkg kristálycukor, 1 cs sütőpor, 6  tojás sárgája                                                                                                  

Krémhez: 6 tojás habja, 25 dkg darált dió, 40 dkg kristálycukor, 1 cs  vaníliás cukor

A tésztához valókat összegyúrjuk,belenyomkodjuk a tepsibe.Tetejét sárgabarack lekvárral megkenjük.A 6 tojás habjába óvatosan belekeverjük a diót, cukrot és a vaníliás cukrot, majd a lekvár tetejére kenjük,és lassú tűznél megsütjük. 

Piramis szelet

Hozzávalók: 15 dkg liszt, 12 dkg porcukor, 6 tojás                                      

Krémhez: 1 dl tej, 1 dl tejszín, 20 dkg margarin, 20 dkg porcukor, 2 tasak  vaníliás cukor, 10 dkg kakaópor, 6 cl rum                                      

Bevonathoz: 20 dkg étcsokoládé, 10 dkg vaj

A tojássárgáját a porcukorral habosra keverjük, a lisztet és a kemény tojásfehérjehabot óvatosan belekeverjük.Margarinnal a liszttel meghintett tepsiben vékony lapokat sütünk.A kihűlt lapokat 6 darab kb. 12 cm vastag csíkokra vágjuk.Közben a tejszínt és a tejet felforraljuk cukorral,vaníliás cukorral, hozzáadjuk a kakaóport, és állandó kevergetés mellett jól kiforraljuk.A tűzről levéve kézmelegre hűtjük,majd rummal ízesítjük,és margarinnal habosra verjük.Öt tésztacsíkot összeragasztunk a krémmel.Ügyeljünk arra,hogy a krém és a tészta vastagsága megegyezzen.Az így előkészített tésztát hűtőben pihentetjük,majd hosszában ferdén félbevágjuk.A két háromszöget egymás felé fordítva krémmel összeragasztjuk.A hatodik csíkot egy kevés krémmel megkenjük,majd erre tesszük a piramis formájú süteményt.25 percre hűtőbe tesszük.Vízgőzön felolvasztott,vajjal elkevert csokoládéval bevonjuk.Mikor a csokoládé megdermedt,óvatosan felszeleteljük a sütit. 

Túrókocka

Hozzávalók: 4 tojásból készült kakaós piskóta, 50 dkg túró, 10 dkg porcukor, 1 citrom, 1 csomag vaníliás cukor,  2 dl tejszín

A piskótalapot megfelelő méretű,zsírpapírral bélelt tepsibe fektetjük, majd zsírpapírból kb. 5 cm magas karimát hajtogatunk köré.A túrót szitán áttörjük,porcukorral,vaníliás cukorral és reszelt citromhéjjal ízesítjük. A tejszínt kemény habbá verjük,majd óvatosan beleforgatjuk.A túrós krémet rásimítjuk a tésztára,és 1-2 óra alatt megdermesztjük.

Csokoládés mascarponerolád

Hozzávalók:170 g étcsokoládé,negyed bögre erős feketekávé,5 tojás,különválasztva a fehérje és a sárgája,fél bögre cukor,plusz valamennyi a rolád ízesítéséhez,2 ek. átszitált finomliszt,(fagyasztott rózsaszirom)                                                                                

Mascarponés töltelékhez:350 g mascarpone,2 ek. porcukor,2 ek. brandy,fél bögre csokoládés myogyorókrém

Tegyük a csokoládét a kávéval egy forrásban lévő vízzel teli lábas fölé helyezett edénybe,s kavarás mellett melegítsük,míg a massza egynemű nem lesz.Hagyjuk kissé kihűlni.Keverjük ki a tojássárgáját,míg besűrűsödik,s kifehéredik.Fokozatosan keverjük hozzá a cukrot,majd adjuk hozzá a csokoládés masszát és a lisztet.Verjük keményre a tojásfehérjét.Adjuk a csokoládés masszához.Öntsük a keveréket egy kivajazott és sütőpapírral bélelt 25X30 cm-es piskótarolád sütőbe,majd 20 percig süssük,vagy míg megszilárdul.Hagyjuk a tepsiben kihűlni.A töltelékhez egy edényben keverjük ki a mascarponét,a porcukrot,valamint a brandyt.Tegyük a piskótát egy cukorral megszórt tiszta konyharuhára.Kenjük meg a csokoládés mogyorókrémmel,valamint a töltelék felével,s tekerjük fel.Kenjük meg a maradék töltelékkel,(s fagyasztott rózsaszirommal díszítsük). 

Gesztenyés őzgerinc

Hozzávalók:50 dkg gesztenyemassza,15 dkg vaj,2 ek. rum,10 dkg vaj,10 dkg porcukor,2 dl tejszín felvert habja

A gesztenyemasszát a vajjal és a rummal összegyúrjuk.A gerincformát egy zsírpapírral kibéleljük,és a gesztenyemasszát belesimítjuk.Egy keveset hagyjunk ki belőle.Jól kikeverjük a krémhez valókat.A massza közepébe kis vályút készítünk,és a krémet belesimítjuk.A meghagyott masszát a krémre simítjuk,hideg helyre tesszük.Ha megdermedt,kiborítjuk,a papírt lehúzzuk róla,tejszínhabbal ízesítjük,majd felszeleteljük.

Kapucíner szelet

Hozzávalók:6 db tojás,6 ek. cukor,1 dl étolaj,6 ek. liszt,fél cs. sütőpor,2 ek. kakaópor

Krémhez:2 cs. tejszín ízű pudingpor,5 dl tej,25 dkg margarin,25 dkg porcukor,1 ek. kakaópor,1 ek. darált kávé,csokimáz

A tojások sárgáját a porcukorral kikeverjük,majd hozzáadjuk az olajat,a lisztet,a sütőport,a kakaóport és a tojások kemény habját.Papírral bélelt tepsibe öntjük,előmelegített sütőben sütjük.Ha kihűlt,kettévágjuk.A krémhez a margarint a porcukorral kikeverjük.5 dl tejben felfőzzük a pudingport,majd lehűtjük.A tejszínes és a vajas krémet összekeverjük, kétfelé vesszük.Egyik felébe 1 k. kakaóport,a másik felébe 1 k. darált kávét keverünk.A tészta egyik felére a kávés krém kerül,majd a tészta,ezután következik a kakaó krém,és a csokimáz. 

Kávészelet

Hozzávalók:8 db tojás,8 ek. cukor,4 ek. liszt,7-8 ek. darált dió,kevés szdabikarbóna

Krémhez:30 dkg vaj,25 dkg porcukor,fél liter feketekávé,1 db tojás,15 dkg vágott dió

Mázhoz:1 tábla tortabevonó,3 ek. olaj

A tojások fehérjét felverjük 8 kanál cukorral,közben hozzáadjuk a tojások sárgáját és a négy kanál lisztet.Beleteszünk 7-8 kanál darált diót,és egy kevés szódabikarbónát,majd az egészet összekeverjük,és megsütjük.A tetejére krémet készítünk:a vajat kikeverjük porcukorral,az egy tojás sárgáját leforrázzuk a feketekávéval,és hűlni hagyjuk.Közben megpirítjuk a darabokra vágott diót,és ha ez is kihűlt,hozzáadjuk a vajkrémhez,de előtte öntsük rá a kávét,amiben a tojás sárgáját elkevertük.Dolgozzuk el a krémet,és kenjük a tészta tetejére.A legvégén kissé megdermedt csokoládémázzal kenjük át.

Krémes

Hozzávalók:1 cs. fagyasztott vajas leveles tészta,6 tojás,2 dl tej,6 dkg rétesliszt,1 cs. vaníliás cukor,15 dkg cukor

A felengedett leveles tésztát nyújtsd fél centi vastagra,kétszer akkora legyen,mint a legkisebb tepsi.Széltében felezd el,szurkáld meg villával,és fektesd sütőpapírral borított sütőlemezre.Forró sütőbe tolva 220 fokon süsd meg.A krémhez a tojássárgájákat a liszttel és egy kevés tejjel keverd simára.A tejet a cukorral forrald föl.öntsd bele a tojásos keveréket,és lassú tűzön főzd sűrűre.A tűzről levéve könnyedén forgasd bele a habbá vert tojásfehérjét is.Az egyik kisült tésztalapot fektesd a kis tepsibe.Simítsd el rajta a krémet,hagyd szikkadni 10-15 percig. A másik tésztát vágd egyforma négyzetekre,úgy helyezd a krémre,és tedd hűtőbe.Tálalás előtt a tésztanégyzetek közt szeleteld.






Weblap látogatottság számláló:

Mai: 12
Tegnapi: 9
Heti: 61
Havi: 451
Össz.: 101 408

Látogatottság növelés
Oldal: Krémes sütemények
Sugarland- az édességek, desszertek otthona - © 2008 - 2024 - sugarland.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »