Sugarland- az édességek, desszertek otthona

Az oldalon megtalálhattok mindent, ami a süteményekkel, desszertekkel kapcsolatos, utána nézhetsz különleges és házias recepteknek egyaránt, amelyek legtöbbje képpel is illusztrált!

                           Diabetikus sütemények   


  Almás batyu

Hozzávalók: 1 db tojás, 125 dkg liszt, 125 dkg túró, 125 g margarin, só, 40 g édesítőszer, 2 db alma, 200 g eperlekvár(lehetőleg diabetikus)

A tojásokat válasszuk szét,a lisztet szitáljuk egy tálba, a közepébe vájjunk egy mélyedést.Tegyük bele a tojássárgáját,a túrót,a puha margarint, 1 csipet sót, az édesítőszert, és dolgozzuk össze a hozzávalókat.

A tésztát csomagoljuk folpakba,és 30 percig rakjuk hűtőbe.A z almát hámozzuk meg,vágjuk ki a magházát,és kockázzuk fel a húsát.

A tésztát nyújtsuk ki kb. 5 mm vastagra,és vágjuk fel 10 x 10 cm-es négyzetekre.Osszuk el rajtuk a lekvárt,majd az almát.A tojásfehérjét verjük fel,kenjük meg vele a tésztaszéleket,és tapasszuk össze a batyuk sarkait.

Tegyük sütőpapírral kibélelt tepsibe,kenjük meg a maradék tojásfehérjével, és 25 perc alatt süssük készre.

Almás-diós rétes 

Hozzávalók: 300 g liszt, 250 g margarin, 2 db tojás, 2 ek. ecet, 

Töltelékhez: 60 g mazsola, 6 db alma, 60 g dióbél, 40 g édesítőszer, 2 teáskanál őrölt fahéj, 4 ek. zsemlemorzsa

A lisztet szitáljuk tálba,adjuk hozzá a feldarabolt margarint,1 db tojást,az ecetet és 8 ek. hideg vizet.Dolgozzuk sima tésztává,csomagoljuk folpakba,és 1 órát pihentessük a hűtőben.

A töltelékhez öblítsük le a mazsolát.A diót daráljuk durvára.Az almát hámozzuk meg,szedjük ki a magházát,és kockázzuk fel a húsát.Ezeket,valamint az édesítőszert,a fahéjat és a zsemlemorzsát keverjük össze.

A tésztát osszuk kétfelé.Az egyik adagot nyújtsuk ki 3 mm vékonyra,és osszuk el rajta az almás töltelék felé.Tekerjük fel,a tésztavégeket nyomjuk össze.A másik rétest ugyanígy készítsük el,majd mindkettőt tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe,és kenjük meg a másik,villával felvert tojással,majd 45 perc alatt süssük készre.

Gyümölcsös kocka

Hozzávalók: 6 db tojás,150g édesítőszer, 1 tk. sütőpor,150 g liszt,margarin és liszt a formához 

Töltelékhez: 100 g sárgabaracklekvár(diabetikus),fél db friss ananász, 1 db mangó, 2 db kivi, 2 db banán, 1 tasak színtelen tortazselé

A tésztához válasszuk szét a tojásokat.A sárgájukat és fehérjéket külön-külön verjük fel 75-75 g édesítőszerrel.Forgassuk össze a kétféle habot,majd óvatosan adagoljuk hozzá a sütőporral elkevert lisztet.Egy tepsit kenjük ki margarinnal,szórjunk meg liszttel.Kanalazzuk bele a tésztát,és előmelegített sütőben süssük 45 percig,majd hagyjuk a formában kihűlni.

A tésztát kenjük meg a lekvárra.A megtisztított gyümölcsöket daraboljuk fel, és egyenletesen osszuk el rajta.A tortazselét készítsük el a tasakon olvasható leírás szerint,öntsük a gyümölcsökre,majd tegyük a sütit a hűtőbe,hogy a zselé megdermedjen.

Kuglóf

Hozzávalók: 100 g margarin, 40 g édesítőszer, 2 db tojás, 2 db citrom, 1 tasak sütőpor, 200 g liszt, 200 ml tej, 100 g mazsola, 40 g durvára darált dióbél, margarin és liszt a formához, édesítőpor a szóráshoz

A margarint keverjük ki az édesítőszerrel,a tojással és a lereszelt citromhéjjal, majd apránként adjuk hozzá a sütőporral elvegyített lisztet és a tejet.Végül a mazsolát és a diót is forgassuk a tésztába.A kuglófformát kenjük ki margarinnal,szórjuk meg liszttel,és töltsük bele a tésztát.Előmelegített sütőben 55 percig süssük.

Hagyjuk a kuglófot a formában kihűlni,és csak utána borítsuk ki belőle.Tálalás előtt ízlés szerint megszórhatjuk édesítőporral.

Diabetikus muffin 

Hozzávalók:20 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt,20 szem édesítő,fél cs. sütőpor,1 kk. szódabikarbóna,1,5 dl tej,5 dkg olvasztott vaj,0,5 dl olaj,2 db tojás,1 pohár natúr joghurt

A lisztet és a sütőport egy tálban összekeverjük.A tojást,az édesítőt,az olvasztott vajat,az olajat és a joghurtot egy másik edényben kikeverjük és a két tál tartalmát összevegyítjük.Kivajazott muffinformában,előmelegített sütőben készre sütjük.

Diabetikus reformkeksz

Hozzávalók:200 g teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt,100 g finomliszt,1 t. sütőpor,150 g vaj,25 g folyékony édesítőszer,1 db tojás,75 g diabetikus étcsokoládé

A kétféle lisztet öntsük egy tálba,vegyítsük el a sütőporral.Vajat habosra keverjük az édesítőszerrel,hozzáadjuk a tojást,és hozzáadagoljuk a lisztet.A masszából diónyi golyókat formázunk és tepsibe tesszük,villával lelapítjuk,kb. 20-30 perc alatt megsütjük.Kihűlve olvasztott csokival bevonjuk.

Diétás muffin

Hozzávalók:25 dkg liszt,fél cs. sütőpor,1 kk. szódabikarbóna,5 dkg őrölt mandula,10 dkg vaj,3 tojás,1 ek. folyékony édesítőszer,1 kk. reszelt citromhéj,1 ek. vaníliaaroma,1 dl tej

A lisztet ,a sütőport és a mandulát összekeverjük.A vajat a tojásokkal,az édesítőszerrel,a citromhéjjal,a vaníliaaromával és a tejjel habosra keverjük.Apránként hozzáadjuk a lisztes keveréket,majd a masszát a formákba kanalazzuk.A muffinok tetejére egy-egy szem mandulát teszünk,20-25 perc alatt megsütjük.




Weblap látogatottság számláló:

Mai: 3
Tegnapi: 9
Heti: 52
Havi: 442
Össz.: 101 399

Látogatottság növelés
Oldal: Diabetikus sütemények
Sugarland- az édességek, desszertek otthona - © 2008 - 2024 - sugarland.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »