Sugarland- az édességek, desszertek otthona

Az oldalon megtalálhattok mindent, ami a süteményekkel, desszertekkel kapcsolatos, utána nézhetsz különleges és házias recepteknek egyaránt, amelyek legtöbbje képpel is illusztrált!

                                  Különlegességek


Brownie

Hozzávalók:1 bögre víz(2 dl),4 ek. keserű kakaópor,2 bögre finomliszt (kb.25 dkg),1 bögre kristálycukor(kb.20 dkg),1 tk. szódabikarbóna,1 dl natúr joghurt,1 cs. vaníliás cukor,2 tojás,22 dkg margarin

Tetejére:maréknyi durvára vágott dió,mogyoró,1 cs. vaníliás cukor,12 dkg porcukor,6 ek. natúr joghurt,4 ek. keserű kakaópor,12 dkg sütőmargarin

A vizet egy lábasba öntjük,a margarint és a kakaót hozzáadjuk,kevergetve fölforraljuk,majd a tűzről levesszük. A lisztet a cukorral és a szóda- bikarbónával összekeverjük.Majd hozzáadjuk a margarinos masszához. Ezután hozzáadjuk a vaníliás cukrot,joghurtot és a tojást.Egy tepsit kikenünk margarinnal,és beleöntjük a tésztát.Előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.A tetejére valókat megmelegítjük(kivéve dió és mogyoró),ezt csak a cukor felolvadása után adjuk hozzá.Ezt a krémet a még tésztára kenjük,és hagyjuk megdermedni.

Créme brulée

Hozzávalók:5 dkg vaníliás cukor,4 tojás sárgája,2 ek. édes likőr pl. tojáslikőr,7-8 dkg cukor,alufólia,alufóliára kevés olaj

A tejszínt a vaníliás cukorral felforraljuk,majd kihűtjük.Állandó keverés mellett egymás után hozzáadjuk a tojássárgákat meg a likőrt,krémesre verjük,és tűzálló formákba öntjük.A formákat mély tepsibe állítjuk,és annyi meleg vizet öntünk alájuk,hogy félig vízben álljanak.Alufóliával lazán lefedve előmelegített sütőbe toljuk,majd 150 fokon addig gőzöljük,amíg a krém megszilárdul.A tepsiből kivéve kihűtjük,és lehetőleg egész éjszakára a hűtőbe állítjuk. A teflonserpenyőben megolvasztott cukrot világosra karamellizáljuk,és olajjal vékonyan megkent alufóliára tojás alakú rácsokat csorgatunk belőle.Miután megdermedt,díszítésül a krém tetejére tesszük.

Diós,fahéjas,mézes baklava

Hozzávalók:1 cs. réteslap,20 dkg durvára vágott dió                                      

Sziruphoz:20 dkg cukor,kandírozott narancshéjkockák,reszelt citromhéj,fél kk. őrölt fahéj,2,5 dl víz,6 dkg vaj,20 dkg méz

A fentiekből szirupot főzünk. Egy réteslapot beleterítünk a kivajazott tepsibe,olvasztott vajjal megkenjük,ráteszünk még egy lapot,diót szórunk rá,meglocsoljuk a sziruppal,majd megint réteslap,vaj,dió következik-amíg el nem fogynak a hozzávalók.Alacsony hőmérsékleten (120-140 fok) félóráig sütjük.Még forrón,amint kivettük a sütőből,leöntjük mézzel.

Erdei gyümölcsös tiramisu

Hozzávalók:200 ml főzött kávé,4 cl rum vagy konyak,4 db tojássárgája,80 g cukor,fél vanília rúd,400 g mascarpone sajt,150 g babapiskóta,250 g mirelit vegyes erdei gyümölcs,2 dl habtejszín,kakaópor,2 dl erdei gyümölcs joghurt

A tojások sárgáját összekeverjük a cukorral,hozzáadjuk a mascarponét,a vaníliát,a joghurtot és az erdei gyümölcsöket. A kávéba belekeverjük s rumot-várunk,míg lehűl. A babapiskótákat a kávéba mártjuk,és egy réteget a tál aljára fektetünk. Erre a rétegre az elkészített krémből egy újabb réteg kerül,ezt elsimítjuk,megszórjuk kakaóval,majd újabb réteg babapiskóta következik,majd mascarpone. A tejszínből cukorral kemény habot készítünk,és a tiramisu tetejét bevonjuk vele,majd a maradék erdei gyümölccsel díszítjük.  

Jeges borsodó

Hozzávalók:6 db tojássárgája,6 ek. kristálycukor,6 ek. narancslikőr,250 ml friss tejszín,1 db vaníliarúd,50 g darált mandula,50 g porcukor,15 g liszt,350 g vaj,1 db narancs

Egy tálban keverjük össze a mandulát,a porcukrot és a lisztet.A narancs levét és a lereszelt héjának felét keverjük össze a felolvasztott vajjal.A tésztát tegyük hűtőbe,és pihentessük 2 órán át.A tojássárgáját verjük fel a kristálycukorral,a likőrrel,a megmaradt reszelt narancshéjjal és a vaníliarúd kikapart belsejével.Habverővel kevergetve főzzük a keveréket 15 percig gőz fölött,hogy besűrűsödjön.Ekkor vegyük le a tűzről,és kavarjuk tovább,amíg teljesen ki nem hűl.Ezután adjuk hozzá a felvert tejszínt is,és az egészet osszuk el 6 kehelyben.Tegyük be a fagyasztóba,és 2 órán át hagyjuk állni.Sütőpapírból vágjunk ki 6 db 6 cm átmérőjű korongot,és vékony rétegben kenjük rájuk a mandulás tésztát.200 fokos hőmérsékleten süssük őket 5 percig,majd vegyük ki az ostyákat a sütőből,és azonnal helyezzük őket sodrófára,hogy felvegyék annak a formáját.Miután kihűltek,kínáljuk őket a jeges borsodóval. 

Kávés-mandulás semifreddo tejszínnel

Hozzávalók:5 tojás sárgája,10 dkg cukor,4 dl tejszín habbá verve, néhány csepp mandulaesszencia,1 adag erős presszókávé vagy 1 adag erős instant kávé

A tojások sárgáját a cukorral akkora hőálló tálba tesszük,amely egy kis fémlábasra illeszkedik.A tojást a cukorral vízgőz felett kevergetjük,addig amíg kb. 70 fokos nem lesz.Akkor jó,ha majdnem forrónak érezzük.A gőzről levéve gépi habverővel addig habosítjuk,amíg kihűl és kivilágosodik.A tejszínt kemény habbá verjük,a tojáshabbal óvatosan összekeverjük,majd a felét egy másik edénybe tesszük.Az egyik felébe belekeverjük a presszókávét,a másikba a mandulaesszenciát.Vigyázzunk,mert a mandulának nagyon erős az aromája.A két habot váltakozva a hideget jól tűrő üveg-,porcelán-,vagy fémedényekbe adagoljuk,és néhány órára a fagyasztóba tesszük.Tálalás előtt díszíthetjük mandulával,kávéval. 

Különleges meggyes piskóta

Hozzávalók:6 tojás,12 ek. forró víz,30 dkg porcukor,30 dkg liszt,1 cs. kg kimagozott meggy(vagy befőtt)

Krémhez:25 dkg margarin,25 dkg porcukor,1 cs. eperpuding,4 dl tej

Mázhoz:10 dkg margarin,4 ek. kakaó

A tojások sárgáját a forró vízzel,géppel kb.öt percig keverjük.Majd hozzáadjuk a porcukrot,s újabb öt percig habosra keverjük.Hozzáadjuk a lisztet,a sütőport,majd nagyon óvatosan a felvert tojások fehérjének habját.Nagyméretű tepsibe töltjük,előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a teteje már nem ragad.Ekkor kivesszük,és rátesszük a meggyet.Visszatéve a sütőbe,kissé mérsékelve a lángot,készre sütjük.A tepsiben hagyjuk kihűlni.A kihűlt tésztára tesszük a krémet:a margarint habosra keverjük a porcukorral.A pudingot 2 dl tejben simára keverjük, majd hozzáadva a többi tejet,felfőzzük,s kihűtjük.Összekeverjük a vajas cukorral,és egyenletesen a tésztára simítjuk.A margarint felolvasztjuk,csomómentesre keverjük a kakaóval,majd lángelosztóra helyezve langyosítjuk,amíg folyékony lesz.A krémre kenjük,kb. fél óra alatt megdermed.

Nagymama gesztenyés tekercse

Hozzávalók:25 dkg háztartási keksz,18 dkg vaj,10 dkg cukor,0,5 dl rum,1 ek. kókuszreszelék,2 kk. kakaópor

Krémhez:25 dkg gesztenyemassza,12 dkg vaj,10 dkg cukor,0,5 dl rum,1 kk. kókuszreszelék

Tetejére:10dkg étcsokoládé

A kekszet ledaráljuk,majd a puha vajjal,a cukorral,a rummal,a kókusz- reszelékkel,meg a kakaóval összedolgozva félretesszük(de nem a hűtőbe!) A krémhez a gesztenyepürét összetörjük,és a puha vajjal,a cukorral,a rummal,meg a kókuszreszelékkel összegyúrjuk.Egy tiszta konyharuhát megvizezünk,kiterítjük,és a kekszmassza felét vízbe mártott késsel el- simítjuk kb.20X15 cm-es téglalappá.A gesztenyetöltelék felét rákenjük, majd a konyharuha segítségével felgöngyölítjük.A másik tekercset is ugyan így készítjük el,majd egy órára mindkettőt behűtjük.A tekercsek tetejét gőz felett megolvasztott csokoládéval bevonjuk.Közvetlenül tálalás előtt szeleteljük fel,tejszínhabbal is tálalhatjuk!!

Piskótás rumbatorta puncsos,vaníliás

Hozzávalók:1 cs. tallér formájú babapiskóta,2 cs. vaníliás pudingpor,1,2 liter tej,15 dkg cukor,10 dkg rumba áztatott mazsola

Egy félgömb alakú tálat kibélelünk folpackkal.Az egyik vaníliapudingot 1,5 dl tejjel és 5 dkg cukorral simára keverjük.2,5 dl tejet felforralunk,majd a keverékkel besűrítjük.(Azért használunk kevesebb tejet az előírtnál,hogy masszívabb ,vághatóbb állagot kapjunk).A kész pudingot a formába töltjük,és míg meleg,a piskótával gazdagon kirakjuk.Ugyanígy elkészítjük a puncspudingot is,és a piskótára adagoljuk.Rászórjuk a rumba áztatott mazsola felét,és ismét piskótaréteg jön.A második csomag vaníliapudingot is elkészítjük,belekeverjük a maradék mazsolát,ezt is a piskótára rétegezzük,elsimítjuk,végül piskótakorongokkal lezárjuk,és a hűtőbe tesszük.2-3 órán át hagyjuk dermedni,közben a piskóta is megpuhul!

"Részeges" krémtorta

Hozzávalók:15 dkg fehér csokoládé,4 lap zselatin,1 dl hideg feketekávé,1 dl kávélikőr,20 babapiskóta(15 dkg),50 dkg joghurtos szendvicskrém (pl.Creme Bonjour),2 ek. porcukor,fél dl tokaji aszú,2 ek. kakaópor

A fehér csokoládét vízfürdő fölött megolvasztjuk.A zselatint a csomagon olvasható utasítás szerint beáztatjuk.A kávét összekeverjük a likőrrel.A babapiskótákat megforgatjuk benne,és kibéleljük velük egy kapcsos tortaforma alját.A szendvicskrémet habosra keverjük a porcukorral,az aszúval meg a csokoládéval.A zselatint kinyomkodjuk,kis lábosban felolvasztjuk,majd elkeverjük kevés krémmel,végül a krém egészébe dolgozzuk.A krémet piskótákra kenjük.Fóliával letakarjuk,és egy éjszakára  a hűtőbe tesszük.Tálaláskor a tetejét megszórjuk a kakaóporral,és szeletelve kínáljuk.

Lúdlábtorta

Hozzávalók:3 tojás,3-3 ek. cukor és liszt,1 ek. kakaópor,1 kis üveg meggybefőtt

Krémhez:3 dl tej,1 cs. vaníliás pudingpor,1 ek. kakaópor,3 ek. cukor,20 dkg vaj,20 dkg tortabevonó csokoládé(tetejére)

A tojássárgákat a cukorral keverd habosra.Apránként add hozzá a lisztet,a kakaóport,majd forgasd bele a fehérjékből vert kemény habot.A masszát töltsd sütőpapírral bélelt tortakarikába,és előmelegített sütőben,180 fokon 18-20 perc alatt süsd meg.Borítsd rácsra,húzd le róla a papírt,és hagyd hűlni.A krémhez a tejet a pudingporral és a cukorral dolgozd el simára. Szüntelenül kevergetve,lassú tűzőn főzd sűrűre.A tűzről levéve tördeld bele a csokit,és keverd addig,míg teljesen szétolvad benne.Ha a krém kihűlt,add hozzá a habosra kevert vajat és a kimagozott,jól lecsepegtetett meggyet.Simítsd az egészet egyenletesen a tésztakorongra,tedd hűtőbe,hogy megdermedjen.A tetejét és az oldalát vond be gőz felett megolvasztott csokoládéval.



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 7
Tegnapi: 9
Heti: 56
Havi: 446
Össz.: 101 403

Látogatottság növelés
Oldal: Különlegességek
Sugarland- az édességek, desszertek otthona - © 2008 - 2024 - sugarland.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »