Sugarland- az édességek, desszertek otthona

Az oldalon megtalálhattok mindent, ami a süteményekkel, desszertekkel kapcsolatos, utána nézhetsz különleges és házias recepteknek egyaránt, amelyek legtöbbje képpel is illusztrált!

                                       Torták


Bajor répatorta

Hozzávalók: 20 dkg darált mogyoró,30 dkg sárgarépa,10 dkg+kevés vaj,6 tojás,23 dkg cukor,fél citrom héja,csipetnyi só,fél teáskanál sütőpor,5 dkg mandulapehely,3 ek. sárgabaracklekvár,25 dkg+kevés porcukor,3-4 ek. citromlé,sárga és piros élelmiszer-színezék,1 kis nejlonzacskó,fogvájó

Serpenyőben a mogyorót zsiradék nélkül megpirítjuk,majd kivesszük.A sárgarépát lereszeljük.A vajat habverővel a szétválasztott tojások sárgáját 10 dkg cukorral krémesre keverjük.Citromhéjjal,sóval és fahéjjal ízesítjük,majd beledolgozzuk a répát,a lisztet és a mogyorót.A tojásfehérjéket kemény habbá verjük,és közben beleszórjuk a maradék cukrot.Először a hab negyed részét,majd a maradékot is a masszába forgatjuk.Végül beledolgozzuk a folyékony vajat.Margarinnal kikent,liszttel meghintett 22 cm-es kapcsos tortaformába simítjuk,és előmelegített sütőben,175 fokon 45-50 percig sütjük.A formából kivéve kihűtjük.A mandulapelyhet szárazon aranybarnára pirítjuk.A megmelegített, átpasszírozott lekvárt vékonyan a torta oldalára kenjük,és rányomkodjuk a pirított mandulapelyhet.25 dkg porcukrot átszitálunk,és a citromlével csomómentesre keverjük.A mázból keveset nejlonzacskóba töltünk.A maradékot az élelmiszer-színezékkel megfestjük,és a torta tetejére simítjuk.A nejlonzacskó sarkán kis lyukat vágunk,a mázra csíkokat nyomunk,és fogvájóval cakkosra húzzunk.A tortát porcukorral meghintve kínáljuk.  

Barackos-túrókrémes torta

Hozzávalók: 

Kelt tésztához: kb. 5 ek tej,5 dkg lágy vaj,25 dkg búzaliszt,1 tasak instant élesztő,5 dkg porcukor,csipetnyi só,1 tasak vaníliás cukor,1 közepes tojás,kb. 1 üveg sárga-vagy őszibarackbefőtt                              

Töltelékhez: 3 közepes tojás,17,5 dkg porcukor,1 tasak vaníliás cukor,csipetnyi só,1 kg félzsíros tehéntúró,1 citrom reszelt héja,1 tasak vanília ízű pudingpor                                                                                

Tetejére: 20 dkg búzaliszt,10 dkg porcukor,5 dkg darált mandula,20 dkg lágy vaj,3 ek porcukor

Egy kapcsos tortaformát sütőpapírral kibélelünk.A sütőt 200 fokra(légkeverésesnél 180 fokra) előmelegítjük.A tejet felmelegítjük,és felolvasztjuk benne a vajat.A lisztet keverőtálba szitáljuk,és egyenletesen hozzákeverjük az instant élesztőt.Hozzáadjuk a porcukrot,a sót és a vaníliás cukrot,majd a vajas tejet.Konyhai robotgéppel először alacsonyabb,majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt simára dagasztjuk.Liszttel meghintjük,letakarjuk,és meleg helyen kelni hagyjuk,amíg láthatóan megdagad(kb. 30 perc)A túrókrémes töltelékhez a tojásokat a porcukorral,a vaníliás cukorral és a sóval kikeverjük.Hozzákeverjük a túrót és a citromhéjat,majd a pudingot.A tetejére a lisztet a porcukorral,a mandulával és a sóval összekeverjük. Beledaraboljuk a vajat,és robotgéppel morzsáa állagúvá keverjük.A megkelt tésztát enyhén lisztezett munkaalapon átgyúrjuk,32 cm-es kerek lappá nyújtjuk,és a formába fektetjük.Szélét a karimára nyomkodjuk,majd letakarva,meleg helyen 15 percig kelesztjük.A barackkal kirakjuk,rásimítjuk a krémet,és rászórjuk a mandulás morzsát.A középső sínen 45 percig sütjük.Porcukorral meghintve kínáljuk.  

Citromos rizstorta

Hozzávalók:15 dkg rizs,5 dl tej,4 lap zselatin,10 dkg margarin,15 dkg kekszmorzsa,25 dkg zsírszegény tehéntúró,2 tk. reszelt citromhéj,2 ek. citromlé,4 ek. citromlikőr,10 dkg cukor,1 dl tejszín,1 ek. vágott pisztácia,gyümölcs

A rizst leöblítjük,a tejbe szórjuk és megfőzzük.A zselatint vízbe áztatjuk,kinyomkodjuk,majd elolvasztjuk,és még melegen bele keverjük. Hagyjuk kihűlni.Kapcsos tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral.A margarint felolvasztjuk,összedolgozzuk a kekszmorzsával,és a forma aljára nyomkodjuk.A túrót elkeverjük a citrom levével és héjával,a likőrrel,a cukorral meg a rizzsel.A tejszínt kemény habbá verjük,a túróba beleforgatjuk.A formába simítjuk,3 órára behűtjük.Eltávolítjuk a forma oldalát,a tortát megszórjuk a vágott pisztáciával és gyümölcsökkel,szeletelve tálaljuk.

Citromtorta

Hozzávalók:25 dkg finomliszt,10 dkg hideg,felkockázott vaj,1 ek. porcukor,1 tojás                                                                                                            

Krémhez:3 db egész tojás,12,5 dkg porcukor,3 db citrom reszelt héja és leve,150 ml tejszín

A vajat a liszttel összemorzsoljuk,hozzáadjuk a cukrot,és a kissé felvert tojás(kevesebb,mint a felét),gyors mozdulatokkal összedolgozzuk.A tésztát kilapítjuk,fóliába csomagoljuk,30 percig hűtjük. Fólia között a tésztát 3 mm vastagságúra nyújtjuk.Nagyobb legyen a mérete,mint a sütőformának,amelyben megsütjük.A fólia segítségével a tésztát átemeljük a sütőformába,és szépen elrendezzük. A tészta tetejére sütőpapírt borítunk,egyenletesen szárazbabot szórunk a tetejére,és ezzel együtt 180 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük.A 20 perc eltelte után eltávolítjuk a babot és a sütőpapírt.A tészta tetejét megkenjük a memaradt tojással,és további 2-3 percig sütjük,amíg a tojás megsül rajta.A krémhez az alkotóelemeket jól elkeverjük,és óvatosan a tésztalapra simítjuk.A sütő hőmérsékletét 160 fokra csökkentjük,és további 20-30 percig sütjük.

Csokoládés epertorta

Hozzávalók:20 dkg vaj,15 dkg barna cukor,1 cs. vaníliás cukor,4 tojás,1 csipet só,30 dkg rétesliszt,5 dkg keserű kakaó,1,5 kk. sütőpor,kb. 2,5 dl tej  

Töltelékhez:3 ek. ribiszkezselé,50 dkg eper,3 dl tejszín,1 cs. habfixáló por,1 kk. vaníliás cukor, 2 ek porcukor,zsiradék a tortaformához

A vajat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük,majd a tojás és a sót beledolgozzuk.A lisztet,a kakaót és a sütőport rászórjuk,és a tejjel együtt beleforgatjuk.A tésztát kivajazott tortaformába öntjük,és a hideg sütőbe a legalsó rácsra tesszük.180 fokon kb. 1 óráig sütjük.A kihűlt tortalapot keresztben félbevágjuk,az alsó részét a ribiszkezselével megkenjük.Az epret megmossuk,lecsumázzuk,és negyedét a díszítéshez félretesszük,a többit nagyobb darabokba nyomkodjuk.A tejszínt félig felverjük,majd a habfixálót,a vaníliás cukrot és a cukrot hozzáadva kemény habbá verjük.Az összenyomkodott epret belekeverjük.A tészta alsó felét az epres hab felével megkenjük,a másik lapot ráfektetjük,a maradék habot a tetejére simítjuk,és 2 órára a hűtőbe tesszük.A maradék epret felszeleteljük,és a tortát feldíszítjük vele,majd azt 12 szeletre vágjuk,és tálaljuk.

Csokoládétorta(különleges)

Hozzávalók:10 dkg étcsokoládé,10 dkg puha vaj,10 dkg porcukor,1 csipet só,5 tojás fehérje és sárgája,7 dkg őrölt mandula,2 ek. kakaópor,8 dkg rétesliszt,1 kk. sütőpor                                                          

Töltelékhez:12,5 dkg porcukor,1 cs. vaníliás cukor,3 tojássárgája,5 dkg étkezési keményítő,2,5 dl tej,25 dkg tortabevonó,20 dkg puha vaj

vaj és liszt a forma kikenéséhez,csokoládéreszelék a díszítéshez

A sütőt 180 fokra előmelegítjük.Egy kapcsos tortaformát kivajazunk,liszttel megszórjuk.A tésztához a csokoládét gőz fölött felolvasztjuk.A vajat,a porcukrot és a sót krémesre verjük,a tojássárgáját és a csokoládét apránként hozzáadjuk.A tojásfehérjét kemény habbá verjük,a mandulát,a kakaóport,a lisztet és a sütőport beleszórjuk.Habverővel a vajas masszába keverjük.A formába töltjük,és kb. 40 percig sütjük.Rácson 8 óráig hűtjük,vagy egy egész éjszakán át pihentetjük.A krémhez a porcukrot,a vaníliás cukrot,a tojássárgáját,a keményítőt és a tejet gőz fölött sűrű krémmé verjük.Hideg vízfürdőbe áttéve,alaposan kevergetve kihűtjük.A tortabevonót gőz fölött felolvasztjuk.A vajat habosra verjük,a tojáskrémet és a bevonót evőkanalanként hozzáadjuk.A piskótát három egyenlő lapba vágjuk.Az alsó és középső részt a krémmel megkenjük,és egymásra fektetjük.A harmadik lapot is ráfektetjük, és a tortát a maradék krémmel bevonjuk,csokoládéreszelékkel megszórjuk.

Egy másik változat

A piskótát csak két lapba vágjuk.Az alsó felét rummal meglocsoljuk,és a csokoládékrémmel vékonyan megkenjük.Hosszában félbevágott banánokat fektetünk rá,majd a krémmel megkenjük.A másik piskótalapot ráborítjuk,a tortát a maradék krémmel bevonjuk,és banánkarikákkal díszítjük.

Csokoládétorta

Hozzávalók:6 tojás,12 dkg cukor,12 dkg liszt,1 ek. kakaópor        

Krémhez:4 dl tejszín,15 dkg tejcsokoládé,5 dkg cukor,1 cs. vaníliás cukor,10 dkg vaj                                                                            

Tetejére:10 dkg tortabevonó csokoládé

A tojássárgáját a cukorral keverd habosra.Apránként adagold hozzá a lisztet,a kakaóport,majd a kemény habbá vert tojásfehérjét is forgasd bele. Egy tortaformát bélelj ki sütőpapírral,simítsd bele a masszát.Tedd előmelegített sütőbe,és 180 fokon süsd meg.A krémhez a tejszín felét főzd fel a cukorral és a beletördelt csokoládéval.Ha kihűlt,szórd bele a vaníliás cukrot,add hozzá a habosra kevert vajat.Majd a többi tejszínből vert habot is forgasd bele.A tésztakorongot vágd három lapba.Kend meg a krémmel,és illeszd össze.A tortabevonót gőz felett olvaszd meg,és egy hosszú pengéjű késsel simítsd a sütemény tetejére.Ha megdermedt a csokoládé,a maradék krémmel cifrázd ki a tetejét.A krémet gazdagíthatod meggybefőttel vagy rumos mazsolával is.


Deáktorta

Hozzávalók:15 dkg vaj,20 dkg porcukor,15 dkg őrölt mandula,0,5 dl tej,9 tojásfehérje,1 t. vaníliás cukor,15 dkg liszt,15 dkg málnalekvár,1 tábla tortabevonó csokoládé

A vajat habosra keverjük a cukor felével és a vaníliás cukorral,hozzáadjuk a mandulát,a tejet,majd a cukor másik felével felvert tojásfehérjehabot,végül beleforgatjuk a lisztet.A masszát vajjal kikent tortaformába simítjuk,és sütőben megsütjük.Onnan kivéve a még meleg tortalapot félbevágjuk,és megtöltjük lekvárra.Felolvasztott csokoládéval vonjuk be,majd hűtőbe téve lehűtjük.Tálaláskor a felszeletelt tortát tejszínhabbal díszítve adjuk az asztalra.

Tovább a többi torta recepthez->



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 8
Tegnapi: 5
Heti: 48
Havi: 438
Össz.: 101 395

Látogatottság növelés
Oldal: Torták
Sugarland- az édességek, desszertek otthona - © 2008 - 2024 - sugarland.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »