Sugarland- az édességek, desszertek otthona

Az oldalon megtalálhattok mindent, ami a süteményekkel, desszertekkel kapcsolatos, utána nézhetsz különleges és házias recepteknek egyaránt, amelyek legtöbbje képpel is illusztrált!

                                      Aprósütemények


Diós kosárka

Hozzávalók: 40 dkg liszt, 1 cs. sütőpor, 10 dkg porcukor, 4 tojássárgája,25 dkg margarin

Töltelékhez: 40 dkg darált dió, 30 dkg porcukor, 4 tojásfehérje, 10 dkg savanykás lekvár

Tetejére: 20 dkg étcsokoládé

A lisztet a sütőporral és a porcukorral vegyítsd össze,majd a tojássárgákkal és a margarinnal gyúrd rugalmas tésztává.Lisztezett deszkán nyújtsd 2-3 mm vastagra, és alaposan kivajazott,5-6 cm átmérőjű kis kosárkaformákat béleled ki vele.                                                     

Minden kosárkába tegyél egy-egy kiskanálnyi lekvárt,majd borítsd bele a tölteléket is.Ehhez a darált diót keverd el a porcukorral,majd a tojásfehérjékből vert kemény habot is forgasd bele.Előmelegített sütőben 190 fokon kb. 15-20 percig süsd,majd  ha kihűltek, emeld ki őket a formából,és gőz felett megolvasztott csokit csorgass a tetejükre.

Isler

Hozzávalók: 20 dkg liszt, 15 dkg darált dió vagy mandula, 20 dkg vaj, 2 tojássárgája, 10 dkg porcukor, csipetnyi só, 20 dkg barack-vagy ribizlilekvár, 20 dkg étcsokoládé, 5 dkg vaj

A lisztet a darált dióval (vagy mandulával) meg a cukorral vegyítsd el,majd a vajjal,a tojássárgájával és pici sóval gyors mozdulatokkal gyúrd  össze. Fóliába csomagolva legalább egy órára hűtsd be-de az sem baj,ha egy éjszakán át pihen.

Lisztezett deszkán nyújtsd 4-5 mm vastagra,és egy nagyobb kb. 8-9 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval szúrd ki. Sütőpapírral borított sütőlemezre rakva,előmelegített sütőben süsd szép zsömleszínűre.

Ha kihűlt,kettőt-kettőt lekvárral ragassz össze,majd a gőz felett megolvasztott,vajjal kevert csokoládéval vond be.

Keksztekercs

Hozzávalók: 50 dkg keksz, 15 dkg margarin, 15 dkg porcukor, 4 evőkanál kakaópor, 1 dl feketekávé, 1 dl rum, 1 dl gyümölcsszörp, 5-6 evőkanál baracklekvár

Töltelékhez: 25 dkg margarin, 20 dkg porcukor

A kekszet daráld le (kapható készen is),majd a puha margarinnal,a többi hozzávalóval és annyi baracklekvárral dolgozd össze,hogy jól formázható masszát kapj.Tedd hűtőbe,amíg a krémet elkészíted.

A krémhez a porcukrot és a margarint keverd habosra(hogy finomabb legyen,tehetsz bele vaníliás cukrot is)A kekszes masszát simítsd nedves fóliára  ujjnyi vastagon.Kend meg a krémmel,majd a fólia segítségével göngyöld fel,majd tedd hűtőbe.

Kókusztekercs

Hozzávalók: 50 dkg darált keksz, 15 dkg margarin, 15 dkg porcukor, 5 dkg kókuszreszelék, 4 evőkanál kakaópor, 1 dl feketekávé, 1 dl rum, 5-3 evőkanál baracklekvár 

Töltelékhez: 4 evőkanál liszt, 2 dl tej, 2 csomag vaníliás cukor, 25 dkg margarin, 20 dkg porcukor, 5 dkg kókuszreszelék

Tetejére: 5 dkg kókuszreszelék

A kekszet a margarinnal,a többi hozzávalóval és annyi baracklekvárral dolgozd össze,hogy jól formázható masszát kapj.Tedd hőtőszekrénybe, amíg a krém elkészül.                                     

A tejet a lisztet és a vaníliás cukrot állandó kevergetés mellett főzd sűrűre.A margarint a porcukorral keverd habosra,szórd bele a kókuszreszeléket,majd a kihűlt krémmel vegyítsd el.

A kekszes masszát simítsd nedves fóliára ujjnyi vastagon.Kend meg a krémmel,majd a fólia segítségével göngyöld fel.Szórj rá kókuszreszeléket,s tedd hűtőbe.

Linzer

Hozzávalók: 50 dkg liszt, 25 dkg vaj, 25 dkg cukor, 4 tojássárgája, reszelt citromhéj

Tetejére:1 tojás

Töltelékhez: 20 dkg lekvár ízlés szerint

A lisztet szitáld egy mély tálba.Add hozzá a cukrot,a reszelt citromhéjat.A puha vajjal meg a tojássárgákkal gyúrd össze.Ha túl keménynek bizonyul a tészta egy-két kanál tejföllel lazítsd fel. A tésztát fóliába csomagolva legalább egy órára tedd hűtőbe pihenni. Azután lisztezett deszkán nyújtsd 3-4 mm vastagra és egy közepes méretű,cakkos szélű kiszúróval szúrd ki, majd készíts egy lyukas közepű formával méegy korongot. 

A kiszúrt tésztadarabokat sorakoztasd sütőporral borított tepsire. A lyukas közepűeket kend meg felvert tojással,(megszórhatott durvára vágott dióval is).Előmelegített sütőben 10-12 perc alatt  süsd meg,ha kihűlt kend meg őket lekvárral, és kettőt-kettőt-egy lyukas,egy cikcakkosat-ragassz össze.

Sós rúd 

Hozzávalók: 50 dkg liszt, 50 dkg túró, 1 tojás, 25 dkg zsír, 1 cs. sütőpor,só, 3-4 evőkanál tejföl

Tetejére: 1 tojás, ízlés szerint szezámmag, lenmag, köménymag

A lisztet a zsírral morzsold el,majd a többi hozzávalóval alaposan dolgozd össze.Lisztezett deszkán nyújtsd 4-5 mm vastagra.Kend meg felvert tojással,vágd csíkokra.Hintsd meg kedved szerint magvakkal,majd fektesd sütőpapírral kibélelt sütőlapra.Előmelegített sütőben süsd szép pirosra.

Vaníliás kifli

Hozzávalók: 50 dkg liszt, 1 cs. vaníliás cukor, 15 dkg porcukor, 1 cs. sütőpor, 25 dkg margarin, 3 főtt tojás sárgája, 2 tojás, 1 citrom leve

Tetejére: kb. 10 dkg vaníliás porcukor

A lisztet szitáld egy tálba.Add hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, az összetört főtt tojás sárgáját.A margarinnal, az egész tojásokkal és a citrom levével gyúrd össze.

A tésztából sodorj kisujjnyi vastag rudacskákat, hajlítsd meg kifliformára.     Sorakoztasd sütőpapírral bélelt sütőlapra, majd előmelegített sütőben 10-12 perc alatt süsd szép sárgára.Azon melegében forgasd vaníliás porcukorba,és úgy tálald.

Túrógolyó 

Hozzávalók:50 dkg túró,30 dkg porcukor,ízlés szerint vaníliás  cukor,30 dkg kókuszreszelék,mogyoró,mandula,mazsola

A túrót a porcukorral és a vaníliás cukorral összekeverjük,majd 10 percig állni hagyjuk.Hozzáadjuk a kókuszreszeléket és összekeverjük.A masszából kis golyókat formázunk,megforgatjuk kókuszreszelékben.A golyók közepébe lehet tenni mogyorót,mandulát,mazsolát.



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 2
Tegnapi: 5
Heti: 42
Havi: 432
Össz.: 101 389

Látogatottság növelés
Oldal: Aprósütemények
Sugarland- az édességek, desszertek otthona - © 2008 - 2024 - sugarland.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »