Sugarland- az édességek, desszertek otthona

Az oldalon megtalálhattok mindent, ami a süteményekkel, desszertekkel kapcsolatos, utána nézhetsz különleges és házias recepteknek egyaránt, amelyek legtöbbje képpel is illusztrált!

                                            Piskóták


Csokoládés kocka

Hozzávalók: 170 g szoba-hőmérsékletű vaj,másfél bögre cukor, 3 tk. vaníliaaroma,3 lágyan felvert tojás,3 bögre finomliszt,másfélé tk. sütőpor,fél bögre kakaópor,1 és 1/4 bögre tej

Tedd a vajat,a cukrot,valamint a vaníliaaromát egy edénybe,s keverd ki,míg könnyű és krémes lesz.Fokozatosan add hozzá a tojásokat,s verd fel. Szitáld össze a lisztet,sütőport,valamint a kakaóport.Váltakozva adagold a tojásos masszához a lisztes keveréket és a tejet.Öntsd a masszát egy kivajazott és sütőpapírral bélelt négyzet alakú formába,és kb. 55 perc alatt süsd készre (190 °C-on,gázsütőnél 5-ös fokozaton),vagy tűpróbáig süsd.Ha kész,hagyd 10 percig a formában állni,majd tedd egy rácsra,hogy kihűljön. 

Epres túrókocka

Hozzávalók: 4 tojásból készült kakaós piskóta,50 dkg túró,10 dkg porcukor,1 citrom,1 csomag vaníliás cukor,2 evőkanál zselatin,2 dl tejszín

Tetejére:60 dkg eper,2 csomag gyümölcszselépor(zselatin),0,5 dl eperszörp

 A piskótalapot megfelelő méretű,zsírpapírral bélelt tepsibe fektetjük,majd zsírpapírból kb. 5 cm magas karimát hajtogatunk köré.Eperlekvárral megkenjük.A túrót szitán áttörjük,porcukorral,vaníliás cukorral és  reszelt citromhéjjal ízesítjük.A zselatint kevés vízben feloldjuk,meglangyosítjuk,és a túrós krémhez adjuk,végül a kemény habbá vert tejszínt is óvatosan beleforgatjuk.A túrós krémet a lekváros piskótára simítjuk,és 1-2 óra alatt meg- dermesztjük.A megtisztított eperszemekkel szépen kirakjuk a tetejét.A gyümölcszseléport az előírásnak megfelelő arányban elkeverjük a felhígított eperszörppel,és felforralva,majd langyosra hűtve az eprekre csorgatjuk.Ha megdermedt,kockára vágva,esetleg tejszínnel a tetején tálaljuk.

Fehér csokis piskótatekercs

Hozzávalók: 200 g margarin,250 g porcukor,2 tasak vaníliás cukor,3 db tojás,250 g liszt,fél tasak sütőpor,150 g eperlekvár,7 db zselatinlap,500 g tehéntúró,650 ml habtejszín,650 g eper,1 evőkanál csokoládéforgács

A margarint a vaníliás és 150 g porcukorral keverjük krémesre,egyesével adjuk hozzá a tojásokat,majd dolgozzuk bele a lisztet és a sütőport is.A tésztát töltsük sütőpapírral bélelt,kapcsos tortaformába,kb. 30 percig süssük a 180 fokos sütőben,majd ha kihűlt,vízszintesen vágjuk ketté.A lekvárt kenjük az egyik lapra,tegyük rá a másikat,és kenjük vissza a sütit a formába.A hideg vízbe áztatott,majd kinyomkodott zselatint oldjuk fel 50 ml felmelegített habtejszínben.A túrót keverjük ki 100 g porcukorral,dolgozzuk bele a zselatinos és a maradék 600 ml-nyi felvert habtejszínt.A krém 2/3-át kenjük a tésztára,osszuk el rajta a megtisztított,feldarabolt eper nagy részét,szedjük rá a maradék krémet,és 2 órára tegyük a hűtőbe a sütit.Felszeletelve,a félretett eperrel és csokiforgáccsal kínáljuk.

Barackkrémes piskóta grillázzsal

Hozzávalók: 1 zacskó vanília ízű (főzős) pudingpor,10 ek+4,5 dl tej,3 ek+22,5 dkg porcukor,5 fél őszibarack,3 tojás, csipetnyi só,12,5 dkg liszt,2 dkg darált mandula,2 dkg étkezési keményítő,másfél tk sütőpor,28,5 dkg vaj,2 dkg méz,díszítéshez színes cukor,tejszínhab

A 2 ek porcukorral elvegyített pudingport 5 ek tejben elkeverjük, 4,5 dl forrásban lévő tejhez adjuk,és összeforraljuk.Folpackkal letakarjuk,és szobahőmérsékleten kihűtjük.A barackot apróra kockázzuk.A tojást 12,5 dkg cukorral és sóval felverjük.10 dkg lisztet a mandulával,a keményítővel és a sütőporral elvegyítünk,majd a maradék tejjel váltogatva a tojásba dolgozzuk.Sütőpapírral kibélelt tepsibe simítjuk,és előmelegített sütőben,200 fokon 8 percig sütjük.Egy nedves konyharuhát 5-5 dkg cukorral és megszórunk.Ráborítjuk a piskótát,ás a papírt lehúzzuk.25 dkg vajat 1 ek cukorral krémesre keverünk,és belekanalazzuk a pudingot.A megkent,barackkal megszórt piskótát feltekerjük,és kb. 1 órára a hűtőbe tesszük.A maradék vajat megolvasztjuk.Belekeverjük a többi lisztet és cukrot meg a mézet,és rövid ideig pihentetjük.Papírral kibélelt tepsibe egymástól távol fél-fél tk mézes masszát halmozunk.Előmelegített sütőben,175 fokon 5 percig sütjük.Kb. 3 perc után leválasztjuk és feltekerjük.

Epres piskótarolád

Hozzávalók:7 tojásból sütött piskótatekercs,1 cs. eperízű pudingpor,fél liter tej,15 dkg vaj,15 dkg cukor,1 cs. vaníliás cukor,2 ek. eperlikőr,30 dkg eper

A pudingot főzd meg a leírás szerint. Amíg hűl,a többi cukrot a vajjal keverd habosra.Az epret tisztítsd meg.A már hideg pudingot keverd össze a habos,cukros vajjal,és a likőrrel ízesítsd.Szép egyenletesen simítsd a krém kétharmadát a piskótára,majd csavard föl. A többi krémmel vond be körös-körül,villával cifrázd meg,borzold fel,és tedd a hűtőbe dermedni. Tálalás előtt szeleteld fel,csinosan díszítsd ki eperszemekkel,esetleg néhány csepp eperszörpöt pettyegess a tetejére.

Pudingos-túrós szelet

Hozzávalók:4 tasak csokoládés pudingpor,200 g porcukor,1 t. sütőpor,4 tojás,1 ek. rum,200 ml olaj,vaj+liszt a tepsihez,250 g puha vaj,200 g porcukor,500 g túró,csokoládéreszelék a díszítéshez

Egy tálban keverjük össze a pudingport a cukorral,valamint a sütőporral, majd adjuk hozzá a tojásokat,a rumot és az olajat is.Az egészet alaposan dolgozzuk össze kézi robotgéppel.Egy tepsit vajazzunk,majd lisztezzünk ki,töltsük bele a tésztát,egy késsel simítsuk el a tetejét,aztán süssük kb. 20 percig a 190 fokra előmelegített sütőben.A krémhez a puha vajat keverjük habosra a porcukorral,majd adjuk hozzá a túrót is.A megsült tésztalapokat hagyjuk kihűlni,aztán osszuk el rajta a túrókrémet.Tegyük be a süteményt a hűtőbe,hogy a krém megszilárdulhasson,végül szeleteljük fel,és szórjuk meg csokireszelékkel.

Piskótatekercs

Hozzávalók:6 tojás,22 dkg kristálycukor,2 cs. pudingpor,kevéscsó,ízlés szerint lekvár

A tojásokat kettéválasztjuk,a fehérjét felverjük habnak.Fokozatosan hozzáadjuk a kristálycukrot,és egyenként a tojások sárgáját.Ezután beleszórjuk a pudingporokat.(Nem kell bele sütőpor!!)Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük a masszát,és 200 fokon kb. 10 percig sütjük.Ha megsült, kitesszük hűlni.Vizes és tiszta konyharuhával feltekerjük a még forró piskótát majd, ha kihűlt megkenjük lekvárral vagy krémmel.Majd már konyharuha nélkül ismét feltekerjük.

Márványszelet

Hozzávalók:40 dkg liszt,20 dkg vaj,6 tojás,30 dkg porcukor,egy citrom héja,1 sütőpor,1 csésze tej

A lisztet a vajjal,a tojások sárgájával,a porcukorral,a citrom lereszelt héjával,a sütőporral és egy csésze tejjel jól összedolgozzuk.Óvatosan hozzákeverjük a tojások fehérjéből felvert kemény habot.Felét tepsibe öntjük,a másik felébe kakaót teszünk,a tésztára csorgatjuk,és megsütjük.40X30-as tepsiben,lassú tűzön,170 Celsius fokon készítsük, mert nehezen sül át.Elég bele fél deci tej. 

Sárgabarackos gyümölcskenyér

Hozzávalók:20 dkg nád-vagy barnacukor,4 tojás,23 dkg liszt,fél cs. sütőpor,1 dl tej,20 dkg kandírozott narancshéj,20 dkg aszalt sárgabarack

A sütőt 180 fokra előmelegítjük,az őzgerincformát kivajazzuk és lisztezzük. A tejben feloldjuk a sütőport.A tojást a cukorral habosra keverjük.Hozzá- öntjük a tejet,elkeverjük,majd beleszitáljuk a lisztet,és jól összekeverjük (folyós tészta lesz!)Belekeverjük a kockára vágott gyümölcsöket,és sütőbe rakjuk.Kb. 45 percig sütjük.Ha közben a teteje gyorsan barnulna,de a közepe még folyik,alufóliával takarjuk,így süssük készre.Forrón kiborítjuk a formából,és azonnal megszórjuk porcukorral.Kihűlés után szeleteljük!

Meggyes-túrós kocka

Hozzávalók:150 g vaj,200 g cukor,3 t. vaníliás cukor,5 tojás,1 kg túró,2 t. vaníliás pudingpor,100 g friss narancshéj,200 g (sózatlan) mogyoró,500 g meggy(akár magozott befőtt is!)

A túrót villával összetörjük,a narancshéjat és a mogyorót feldaraboljuk.A vajat a porcukorral és a vaníliás cukorral keverjük össze,és egyenként adjuk hozzá a tojásokat is.Majd dolgozzuk össze a narancshéjjal, mogyoróval,pudingporral és a túróval.Egy sütőformát béleljünk ki sütőpapírral,és simítsuk el benne a masszát,majd a tetejét szórjuk meg a magozott meggyel,és 160 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt süssük meg.

Meggyes pite

Hozzávalók:6 tojás,30 dkg margarin,25 dkg cukor,1 cs. vaníliás cukor,45 dkg liszt,1 cs. sütőpor,2 dl tej,80 dkg meggy

A puha margarint keverd habosra a cukorral és a vaníliás cukorral.Add hozzá a tojássárgájákat,a tejet,majd apránként a liszttel elkevert sütőport. Végül óvatosan forgasd bele a kemény habbá vert tojásfehérjéket.A masszát simítsd sütőpapírral bélelt tepsibe,és egyenletesen szórd rá a kimagozott meggyet.Tedd előmelegített sütőbe,és 180 fokon kb. 40 percig süsd,ha kihűlt szórd meg porcukorra.

Meggyes szelet

Hozzávalók:8 tojás,3 tojás sárgája,40 dkg porcukor,3 ek víz,20 dkg liszt,1 cs sütőpor,1 ek kakaópor

Krémhez:25 dkg margarin,20 dkg porcukor,3 dl tej,3 ek liszt,1 cs vaníliás cukor,rum,1 üveg magozott meggy,pici csokoládé,olaj

8 tojás sárgáját habosra keverünk 20 dkg porcukorral és 3 ek. vízzel,majd lassan hozzáadunk 20 dkg lisztet,1 cs. sütőport és a 8 tojás keményre felvert habját.A masszát kétfelé vesszük,az egyikbe 1 ek. kakaóport teszünk.A tepsit kibéleljük alufóliával,kiolajozzuk és a magozott meggyel megszórjuk.Ráöntjük a barna tésztát,majd a sárgát.Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.A krémhez 25 dkg margarint hidegen kikeverünk 20 dkg porcukorral,3 dl tejet,3 ek.lisztet,3 tojás sárgáját és a vaníliás cukrot lassú tűzön sűrűre főzünk.A főzött krémet jól kihűtjük,majd hozzáadjuk a cukros margarint,alaposan összekeverjük,kevés rummal ízesítjük.Sütés után a tepsiből kiborítjuk a tésztát,és a barna,meggyes felére kenjük a krémet.Csokit reszelünk a tetejére.



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 14
Tegnapi: 9
Heti: 63
Havi: 453
Össz.: 101 410

Látogatottság növelés
Oldal: Piskóták
Sugarland- az édességek, desszertek otthona - © 2008 - 2024 - sugarland.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »