Sugarland- az édességek, desszertek otthona

Az oldalon megtalálhattok mindent, ami a süteményekkel, desszertekkel kapcsolatos, utána nézhetsz különleges és házias recepteknek egyaránt, amelyek legtöbbje képpel is illusztrált!

                                      Palacsinták,Gofrik


Csúsztatott palacsinta

Hozzávalók.30 dkg darált dió,20 dkg porcukor,20 dkg narancslekvár,10 dkg mazsola,1 dl rum,1 zacskó puncsízű pudingpor,5 dl tej

Palacsintához:25 dkg liszt,30 dkg vaj,30 dkg porcukor,10 tojás,1 evőkanál reszelt citromhéj,7 dl tejszín

A vajat habosra keverjük a tojássárgájával,porcukorral,reszelt citromhéjjal,majd óvatosan beleforgatjuk a lisztet,tejszínt és 5 tojás habját.Vajjal kikent palacsintasütőben csak az egyik oldalukat sütjük meg.

Minden palacsintát megkenünk lekvárral,meghintjük rumban áztatott mazsolával és cukros dióval,majd rácsúsztatjuk a következő palacsinát.

A torta alakú rakott palacsintát sütőben 10 percig sütjük,habzsákból csillagcsövön keresztül feldíszítjük a visszamaradt tojásfehérjehabbal,és forró sütőben gyorsan rápirítjuk.Közben pudingporból és a tejből elkészítjük a puncsmártást.Tálaláskor a tortacikk alakra vágott palacsintát körülöntjük a puncsmártással.

Gofri

Hozzávalók:40 dkg liszt,1 cs. sütőpor,3 tojás,1 cs. vaníliás cukor,csipet só,12 dkg cukor,fél liter tej,citromhéj

A cukrot,vaníliás cukrot és a sót habosra keverjük a tojás sárgájával.Majd hozzáadjuk a lisztet és a sütőport,a tejet,valamint a citromhéjat.A tojás fehérjét habosra verjük,és a masszába forgatjuk.

Ízlés szerint tálalhatjuk különböző öntetekkel,szirupokkal,krémekkel(lásd szirupok,krémek,mázak oldalon)!!!

Gundel palacsinta

Tésztához:20 dkg liszt,2 tojás,tej,szódavíz,1 ek. cukor,4 ek. olaj,só

Diótöltelék:10 dkg dió,5 dkg mazsola,2 dl tej,kristálycukor,édes morzsa,1 citrom héja,1 t. vaníliás cukor

Csokiöntethez:1 púpozott ek. kakaó,2 ek. liszt,5 dkg margarin,rum kristálycukor,porcukor

Felhevített olajon megsütjük a lisztből,tojásból,tejből,szódavízből készült,cukorral,csipet sóval ízesített palacsintatésztát.A darált diót és a mazsolát elkeverjük tejjel,majd felforraljuk.Cukorral,vaníliás cukorral, reszelt citromhéjjal ízesítjük,annyi édes morzsát adunk hozzá,hogy megfelelő sűrűségű legyen,és állandóan kevergetve pár percig takaréklángon forraljuk.A kakaóport összedolgozzuk a liszttel és a cukorral,2-3 dl vízzel simára keverjük,majd habverővel állandóan mozgatva felforraljuk.A tűzről levéve hozzáadjuk a margarint.Tálaláskor a diókrémmel töltött,háromszög alakúra hajtott palacsintákat meglocsoljuk a felforrósított csokoládéöntettel,meghintjük porcukorral,melyet rummal locsolunk meg.A rumot meggyújtjuk,hogy a porcukrot a csokoládéöntetre karamellizáljuk. 

Mákos csúsztatott palacsinta

Hozzávalók:250 g liszt,70 g kristálycukor,4 db tojás,1 csipet só,100 g vaj+a tálhoz

Töltelékhez:3 ek. porcukor,1 kis üveg baracklekvár,vaníliás cukor

Díszítéshez:néhány szem málna,mentalevelek

A tojásokat válasszuk szét.A lisztet szitáljuk a keverőtálba,adjuk hozzá a cukrot,a tojássárgáját,a sót,20 g olvasztott vajat és annyi tejet,hogy tejszínsűrűségű,csomómentes palacsintatésztát kapjunk.A kemény habbá vert tojásfehérjéket óvatosan forgassuk a masszába,majd a maradék vajon adagonként süssük ki a palacsintákat úgy,hogy csak az egyik oldalukat pirítjuk meg.Az átsütött oldalukkal lefelé egyenként tegyük őket egy kivajazott tálba úgy,hogy az egyikre cukros mákot szórunk,a következőt pedig lekvárral kenjük meg.Folytassuk a rétegezést addig,amíg az összes palacsinta el nem fogy.A tortát tálalásig tegyük hűtőbe.Porcukorral és málnával megszórva,mentalevéllel díszítve tálaljuk.

Lekváros amerikai palacsinta

Hozzávalók:8 ek. lekvár(szamóca,málna vagy áfonya),250 ml tej,2 ek. porcukor,20 g élesztő,1 db tojás,2 ek. rum,50 g vaj,400 g finomliszt,fél tk. só,1 ek. kristálycukor,olaj a sütéshez

Az élesztőt dolgozzuk össze pár kanál langyos tejjel és 1 csipet kristály- cukorral,majd meleg helyen kelesszük 10 percig.A maradék tejet keverjük össze a tojással,a rummal,a megolvasztott vajjal,a porcukorral és a maradék kristálycukorral,adjuk hozzá az élesztőt is,végül apránként dolgozzuk bele a sóval elkevert lisztet.Keverjük csomómentesre,és hagyjuk kelni.Serpenyőben hevítsünk fel némi olajat,kanalazzunk bele egy adag tésztát(nem kell elosztani az edényben,hogy vastag maradjon!),és mindkét oldalát süssük meg.Ugyanígy készítsük el a maradék tésztát is.A kész palacsintákat tálaljuk személyenként 2 kanál gyümölcslekvárral,amit tálalás előtt akár fel is melegíthettünk,így kissé folyósabb állagú lesz. 



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 1
Tegnapi: 5
Heti: 41
Havi: 431
Össz.: 101 388

Látogatottság növelés
Oldal: Palacsinták,Gofrik
Sugarland- az édességek, desszertek otthona - © 2008 - 2024 - sugarland.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »