Sugarland- az édességek, desszertek otthona

Az oldalon megtalálhattok mindent, ami a süteményekkel, desszertekkel kapcsolatos, utána nézhetsz különleges és házias recepteknek egyaránt, amelyek legtöbbje képpel is illusztrált!

                     Pudingos és hidegen tálalható              sütemények,desszertek



Almafalatkák tejszínhabbal

Hozzávalók: 1 tasak tejszín ízű pudingpor,50 g cukor,fél csapott teáskanál őrölt kardamom,400 ml almalé,1 piros alma,némi citromlé,40 g szárított almakarika,150 ml hideg habtejszín

Egy négyszögletű sütőformát fóliával kibélelünk.A pudingport a cukorral és a kardamommal összekeverjük.Fokozatosan hozzáadunk 6 evőkanál almalevet,és sima masszává keverjük.A maradék almalevet felforraljuk,a főzőedényt levesszük a tűzről,és a pudingot hozzákeverjük,folytonos keverés mellett legalább 1 percig forraljuk.A masszát a formába öntjük,egyenletesen elsimítjuk,és legalább két órára a hűtőszekrénybe helyezzük.Az almát megmossuk,magházát kivágjuk,vékony karikákra szeleteljük,és a citromlével meglocsoljuk.A szárított almaszeleteket apró darabokra törjük.A megszilárdult pudingot a formából kifordítjuk,és 4 cm-es kockákra vágjuk.A pudingkockákat az almaforgácsba forgatjuk,és egy-egy almaszeletre helyezzük.Tálalás előtt a tejszínt habbá verjük.Az almakarikákat egy desszertes tányérra helyezzük,és a tányért a tejszínhabbal ízlás szerint dekoráljuk.A tejszínhabot fahéjjal meghintjük.

Banán szelet

Hozzávalók:4 tojás,7 db banán,1 cs. vaníliás pudingpor,2,5 dl tej,1 ek. cukor,csokoládémáz

A tojásokból vékony piskótát sütünk. A vaníliás pudingport felfőzzük a tejjel és a cukorral,ha kihűlt a piskótára kenjük.Hosszában kettészelt banánokkal beterítjük. Csokoládémázat készítünk és bevonjuk vele a süteményt,ha kifagy,a banánok körül szeleteljük.

Csokipuding tea

Hozzávalók:500 ml tej,2 filter fekete tea,1 tasak csokoládés pudingpor,100 g hideg tejszín

A pudingport egy keverőedénybe öntjük,hozzákeverjük a cukrot,majd 6 ek. tejjel csomómentesre keverjük.A maradék tejet egy főzőedénybe öntjük,és a teafilterrel együtt felforraljuk.A teafiltert eltávolítjuk,és a pudingot a tasakon feltüntetett utasítás szerint a teás tej felhasználásával elkészítjük.A pudingot 4 desszertes üvegpohárba öntjük,és hagyjuk megszilárdulni.A tejszínt habbá verjük,majd tálalás előtt egyenletesen elosztjuk a pudingon.

Falatnyi pudingkockák

Hozzávalók:2 tasak csoki pudingpor,100 g porcukor,700 ml tej, kókuszreszelék,tört mogyoró,mandulaforgács,csokireszelék

A kókuszreszeléket,mandulaforgácsot,tört mogyorót egy teflonedényben zsiradék nélkül aranybarnára pirítjuk.Egy négyszögletű pudingformát hideg vízzel kiöblítünk. Mindkét pudingot a tasakon feltüntetett utasítás szerint,de egyenként csupán 350 ml tej felhasználásával elkészítjük. A pudingot a pudingformába öntjük,egyenletesen elsimítjuk. A formát fóliával letakarjuk. A desszertet hagyjuk kihűlni,majd egy tálcára kifordítjuk. A pudingot 2X2 cm nagyságú kockákra szeleteljük,majd ízlés szerint mandulaforgácsba,csokireszelékbe forgatjuk.

Gesztenyés tekercs

Hozzávalók:25 dkg darált keksz,20 dkg margarin,kevés rum,2 kanál kókuszreszelék,2 kanál porcukor,1 kanál kakaó

Töltelékhez:12 dkg margarin,1 cs. gesztenyemassza,10 dkg porcukor,kevés rum,1 kanál kókuszreszelék

A kekszet a margarinnal,rummal,kókuszreszelékkel,porcukorral és a kakaóval összegyúrjuk,majd késsel zsírpapírra simítjuk.A töltelékhez a margarint,a gesztenyét,a porcukrot kevés rummal és kókuszreszelékkel habosra keverjük és rásimítjuk a kekszre.Összetekerjük,és hűtőbe tesszük.

Foltos pudingtorta

Hozzávalók:1 t. vaníliás pudingpor,40 g cukor,350 ml tej,150 ml habtejszín, 50 g étcsokoládé,100 g lágy margarin,100 g cukor,1 t. vaníliás cukor,2 tojás,1 csapott tk. sütőpor,3 púpos ek. sárgabaracklekvár

A kapcsos sütőformába sütőpapírt fektetünk.A pudingport egy keverő- edénybe öntjük,hozzáadjuk a cukrot,majd a tej és tejszín keverékével,a  tasakon feltüntetett utasítás szerint elkészítjük a pudingot.Miközben a pudingot  hagyjuk kihűlni,időnként megkeverjük.A sütőformát kivajazzuk,a sütőt előmelegítjük.A tészta elkészítéséhez a margarint egy keverő- edénybe tesszük,és konyhai robotgéppel habosra keverjük.A cukrot és a vaníliás cukrot fokozatosan hozzáadjuk.A tojásokat egyenként fél percig a konyhai robotgép legmagasabb fokozatán a masszához keverjük.A lisztet a sütőporral elkeverjük,és két részletben a masszához szitáljuk.A tésztát a sütőformában egyenletesen elsimítjuk.A puding felét foltszerűen elosztjuk a tésztán,a másik feléhez hozzákeverjük az olvasztott csokoládét,és a hézagokat ezzel töltjük fel.A süteményt az előmelegített sütő alsó részében 180 fokon 35 perc alatt megsütjük.Végül a máz elkészítéséhez a sárgabaracklekvárt egy főzőedénybe tesszük,felfőzzük,majd egyenletesen elsimítjuk a süteményen. 

Hideg csokiálom

Hozzávalók:1 t. étcsokoládés pudingpor,50 g cukor,500 ml tej,kb. 50 g étcsokoládé,250 g eper

A pudingport egy keverőedénybe öntjük,hozzáadjuk a cukrot,és 6 ek. tejjel csomómentesre keverjük.A maradék tejet felforraljuk,a főzőedényt lehúzzuk a tűzhelyről,hozzáadjuk a pudingot,majd folytonos keverés közben legalább egy percig forraljuk.A pudingot jégkockatartóba öntjük,és 2 órára a fagyasztóba helyezzük.a A csokoládét durva darabokra törjük,és gőz fölött megolvasztjuk.Előkészítünk 4 db desszertes poharat,és egy teáskanál segítségével az olvasztott csokoládét a pohár belső falára csorgatjuk,majd hűtőbe tesszük és hagyjuk megdermedni.Az epret megmossuk,a szárától megtisztítjuk,és apróra vágjuk.A pudingkockákat kis adagokban kinyomjuk a formából,egy botmixer segítségével pürésítjük,és az előkészített desszertes poharakban egyenletesen elosztjuk.A desszertet eperrel díszítjük,és azonnal tálaljuk.

Kecskeméti barackpuding

Hozzávalók:2 dl tej,2 dl tejszín,2 tojássárgája,5 dkg liszt,1 dkg zselatin,3 cl barackpálinka,4 db sárgabarackbefőtt,4 szem mandula

Zselatinhoz:1 dl sárgabarackbefőtt leve,1 dl víz,2 dkg zselatin,3 cl barackpálinka,5 dkg cukor

Öntethez:10 dkg sárgabaracklekvár,1 dl Kecskeméti barackpálinka,1 dl tejszín,2 ek. porcukor

A sárgabarackbefőtt levét vízzel,cukorral és zselatinnal elkeverve felfőzzük, majd a tűzről levéve hozzáadjuk a pálinkát.Mikor már majdnem kihűlt,a jeges vízbe állított pudingformákba öntjük,és addig hagyjuk benne,hogy körben 2 mm vastagon a pudingforma falára dermedjen.Közben a tejet simára keverjük,liszttel,cukorral,zselatinnal,tojássárgájával,és óvatosan forráspontig hevítve besűrítjük.Habverővel állandóan kevergetve kihűtjük,majd beleforgatjuk a tejszínhabot és a pálinkát.Az édes zselatinnal kibélelt pudingformába először egy mandulával töltött fél sárgabarackbefőttet teszünk,majd belesimítjuk a krémet.Hűtőbe téve megdermesztjük.Tálaláskor a formából kiborított barackpudingot pálinkával elkevert baracklekvárral öntjük körül,és cukrozott tejszínhabbal díszítjük.

Parfétorta

Hozzávalók:45 dkg háromízű fagylalt,60 dkg curozozz tejszínhab,1 db piskótalap,gyümölcs a dízítéshez

Egy kis tortakarika aljára helyezzük a piskótalapot,majd az egyik fagylaltot 15-15 dkg arányban,összekeverjük a felvert tejszínhabbal,és ráöntjük a piskótára.30 percre betesszük a mélyhűtőbe.Majd elkeverünk egy másik adag fagylaltot az előbbiek szerint habbal,és ráöntjük a második réteget is a tortára.Ismét betesszük a mélyhűtőbe 30 percre.Az utolsó adagot is összekeverjük és beleöntjük a karikába,majd pár órára visszatesszük a mélyhűtőbe,hogy kifagyjon.Befejezésként körbekenjük tejszínhabbal a tortát,és friss gyümölccsel díszítjük.

Pöttyöske

Hozzávalók:fél kg háztartási keksz,fél dl rum,1 margarin,fél dl tej,20 dkg porcukor,3 dkg kakaópor,1 ek. liszt

A kekszet apró darabokra törjük,rummal meglocsoljuk.A tejet,cukrot,kakaót és a lisztet összekeverve 5 percig állandó keverés mellett felfőzzük. Beletesszük a margarint,és újra felforraljuk.Ráöntjük az összetört kekszre, és fakanállal alaposan összekeverjük.Kétfelé osztjuk,és celofánpapírba csomagolva 2 db hengert formálunk belőle.Hideg helyen 1-2 óráig állni hagyjuk.Tálaláskor vékony szeletekre vágjuk.

Pudingtorta                                                  

Hozzávalók:babapiskóta,vanília-,csokoládé-,puncspuding, tejszínhab, tortadara

Egy mélyebb jénai tálba babapiskótát fektetünk.Megfőzzük a vanília- pudingot,és még forrón ráöntjük.Erre kerül még egy sor babapiskóta, majd megfőzzük a csokipudingot,és forrón ráöntjük.Ismét babapiskóta következik,amire forró puncspudingot öntünk.Megvárjuk,míg teljesen kihűl,tejszínhabbal díszítjük,és csokidarát szórunk rá.

Tigrispuding

Hozzávalók:2 t. vaníliás puding,80 g cukor,500 ml tej,400 ml multivitaminlé

A vaníliapudingot a tasakon feltüntetett utasítás szerint elkészítjük.A gyümölcspudinghoz a másik vaníliás pudingot a multivitaminlével,a tasakon feltüntetett módon elkészítjük.A kétféle pudingot színenként rétegezzük.




Weblap látogatottság számláló:

Mai: 17
Tegnapi: 9
Heti: 66
Havi: 456
Össz.: 101 413

Látogatottság növelés
Oldal: Pudingos és hidegen tálalható sütemények, desszertek
Sugarland- az édességek, desszertek otthona - © 2008 - 2024 - sugarland.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »