Sugarland- az édességek, desszertek otthona

Az oldalon megtalálhattok mindent, ami a süteményekkel, desszertekkel kapcsolatos, utána nézhetsz különleges és házias recepteknek egyaránt, amelyek legtöbbje képpel is illusztrált!

                                             Zserbók


Mézes zserbó

Hozzávalók:5 dkg margarin,40 dkg liszt,15 dkg cukor,1 tojás,1 kk. szódabikarbóna,3-4 ek. tej,6 dkg méz

Töltelékhez:20 dkg margarin,20 dkg cukor,1 citrom reszelt héja,3 dl tej,6 dkg búzadara,kb. 15 dkg baracklekvár

A margarint,ez egész tojást,a cukrot,a tejet és a mézet gőz fölött összefőzzük.Ha langyosra lehűlt,hozzáadjuk a lisztet,a szódabikarbónát,és sima tésztává gyúrjuk.Négy cipóba osztjuk,és legalább fél órán át pihentetjük.Egyenként késhátvastagságúra nyújtjuk,és sütőpapírral borított sütőlapon vagy a tepsi hátán előmelegített sütőben,180 fokon 8-10 perc alatt megsütjük.A töltelékhez a tejet fölforraljuk,beleszórjuk a búzadarát,és lassú tűzön,folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük.Ha kihűlt,hozzáadjuk a cukorral habosra kevert margarint,reszelt citromhéjjal ízesítjük.A lapokat előbb egyenként vékonyan megkenjük lekvárral,majd krémet simítunk rájuk,és egymásra helyezzük őket.A tetejét porcukorral meghintjük,és néhány óra állás után szeleteljük.

Zserbószelet

Hozzávalók:45 dkg liszt,20 dkg zsír,5 dkg cukor,1 tojássárgája,2 dkg élesztő,csipetnyi só,kb. 1 dl tejföl

Töltelékhez:30 dkg lekvár,20 dkg darált dió,10 dkg cukor

Tetejére:20 dkg étcsokoládé,2 ek. olaj

A tésztához valókat gondosan gyúrd össze,majd oszd három egyenlő részre.Lisztezett deszkán nyújtsd a cipócskákat egyenként akkorára,mint a kis tepsi.Az első tésztalapot fektesd a sütőpapírral bélelt tepsibe,kend meg lekvárral.Szórd meg cukros dióval,majd hasonló módon terítsd rá a következő lapot.A felső lapot villával szurkáld meg,és szobahőmérsékleten hagyd kelni egy-másfél órán át.Azután előmelegített sütőben,180 fokon 25.30 perc alatt süsd szép aranyszínűre.Ha kihűlt,a sütőpapír segítségével emeld ki a tepsiből,és vond be csokoládémázzal.Ehhez a csokoládét gőz felett olvaszd meg,majd keverd simára az olajjal.Egyenletesen simítsd el a sütemény tetején,és hagyd megdermedni.S ha kész,vágd hosszúkás szeletekre.Fémdobozban sokáig eláll-hacsak menten el nem fogy!Vigyor  

Túrós zserbó

Hozzávalók:40 dkg liszt,20 dkg porcukor,1 db tojás,1 tojás sárgája,10 dkg margarin,1 kk. szódabikarbóna,2 ek. tejföl,ha szükséges,kevés tej,kakaó

Krémhez:50 dkg túró,15 dkg porcukor,3 dkg búzadara,3 tojás sárgája,6 dkg vaj,citromhéj,1 ek. tejföl,3 tojás habja,20 dkg darált dió,kb. 6 ek. lekvár

A tésztához valókat összegyúrjuk, és háromfelé osztjuk.Két részbe kakaót teszünk.Kinyújtjuk előbb a sárga tésztát,erre lekvár,dió kerül,aztán a második lapot is kinyújtjuk,erre lekvárt és felsoroltakból kikevert túró-krémet teszünk.Kinyújtjuk a harmadik lapot is,ráhelyezzük a töltelékre és megsütjük.Porcukorral vagy csokimázzal díszítjük.



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 13
Tegnapi: 9
Heti: 62
Havi: 452
Össz.: 101 409

Látogatottság növelés
Oldal: Zserbók
Sugarland- az édességek, desszertek otthona - © 2008 - 2024 - sugarland.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »