Sugarland- az édességek, desszertek otthona

Az oldalon megtalálhattok mindent, ami a süteményekkel, desszertekkel kapcsolatos, utána nézhetsz különleges és házias recepteknek egyaránt, amelyek legtöbbje képpel is illusztrált!

                                        Desszertek


Császármorzsa

Hozzávalók: 30 dkg liszt, 6 db tojás, 4 dl tej, 1 citrom, 1 ek. mazsola, 10 dkg kristálycukor, 20 dkg gyümölcslekvár vagy 1 dl szörp, 1 dl étolaj, kevés vaníliás cukor

A liszt, a felvert tojás, a tej, a citrom, mazsola és kristálycukor felhasználásával palacsinta tésztához hasonló sűrűségű tésztát készítünk.Kevés olajat egy serpenyőben felmelegítünk,majd gyakran kevergetve ,de fedő alatt készre sütjük.Ízlés szerint gyümölcslekvárral vagy gyümölcsszörppel,vaníliás cukorral megszórva tálaljuk.  

Madártej

Hozzávalók: 5 tojás, 20 dkg porcukor, 4 dkg mazsola, 6 dl tej, 1 db vaníliás rúd (esetleg vaníliás cukor), reszelt citromhéj, 2 evőkanál szeletelt mandula, 2-3 szál citromfű

A tojásfehérjéket porcukorral kemény habbá verjük.Közben a tejet felforraljuk,beletesszük a mazsolát és a vaníliát,majd a tojásfehérjehabból evőkanál segítségével nagyobb galuskákat szaggatunk a forrásban lévő tejbe.Egy-két perces forralás után átfordítjuk őket,majd szitára szedjük.

A tojások sárgáját habosra keverjük a reszelt citromhéjjal és a cukor másik,majd állandó kevergetés mellett hozzáadjuk a forró tejet,és vízfürdőre téve sűrű krémmé főzzük.

A vaníliát kivesszük,majd a tejet mély tálkákba osztjuk szét,rátesszük a főtt tojásfehérjehabot,és hűtőben jól lehűtjük.Tálaláskor meghintjük pirított mandulával és citromfűvel díszítjük.  

Máglyarakás

Hozzávalók: 4 szép nagy alma, 1 citrom, 6 db kifli, 4 tojás, 15 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 3 dl tej, 5 dkg mazsola, kevés őrölt fahéj, 5 dkg vaj

Az almákat negyedeld,emeld ki a magházukat,és a gerezdeket vágd vékony szeletekre.Öntözd meg citromlével, reszeld rá a citrom sárga héját,és lazán forgasd bele a mazsolát.

A kifliket karikázd fel,locsold rá a tejet.A tojássárgákat a cukorral meg a vaníliás cukorral keverd habosra,majd add hozzá a tejes kiflit.

A massza felét simítsd egy vajjal kikent tűzálló tálba vagy kisebb tepsibe.Oszd el rajta egyenletesen az almás-mazsolás keveréket,hintsd meg fahéjjal,majd borítsd be a többi masszával.

Tedd előmelegített sütőbe, és kb. 20 percig süsd, míg a hab szép színt kap.

Evőkanállal szaggass belőle "galuskákat",halmozd a tálra,és hintsd meg cukorral.Gyümölcsöntetet kínálhatsz mellé vagy fahéjas borhabot(lásd szirupok,krémek,mázak oldalon)

Mákos guba

Hozzávalók: 6 db kifli, 5 dl tej, 2 evőkanál cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 15 dkg darált mák, 5 dkg mazsola 

Tálaláshoz: méz vagy porcukor

A kifliket felkarikázzuk,a mazsolával vegyítve tálba tesszük.A tejet a cukorral felforraljuk,beleszórjuk a vaníliás cukrot,és a kiflikarikákra locsoljuk Meghintjük mákkal, és azon melegében tálaljuk.Megszórhatjuk kedvünk szerint porcukorral, vagy csorgathattunk rá mézet is.Külön tálban kínáljunk mellé meggybefőttet.

Tiramisu

Hozzávalók: 15 dkg porcukor, 1 csomag vaníliás cukor, 8 adag erős feketekávé, fél dl Amaretto likőr, 50 dkg mascarpone, 3 tojás, 2 csomag babapiskóta, 2.3 ek. kakaópor

A tojássárgákat a porcukorral meg a vaníliás cukorral keverd habosra.Add hozzá a mascarponét,majd a tojásfehérjékből vert kemény habot is forgasd bele.

A kávéhoz töltsd a likőrt,majd a babapiskótákat egyenként bele- mártogatva,rakj egy réteget egy szögletes tál aljára.Simítsd rá a krémet, majd a rétegezést folytasd addig, míg a hozzávalókból tart. A tetejére krém kerüljön!

Hintsd meg szép egyenletesen a kakaóporral,és fóliával lefedve legalább 2 órára tedd a hűtőbe,hogy az ízek összeérjenek,és a piskóta megpuhuljon.

Kínálhatod mézes gyümölcsöntettel is(lásd szirupok,krémek,mázak oldalán)

Vargabéles

Hozzávalók: 20 dkg cérnametélt, csipetnyi só, 10 dkg mazsola, 1 dl fehérbor, 3 tojás, 15 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 40 dkg tóró, 1 citrom reszelt héja, 2 dl tejföl, 1 csomag réteslap, 6 dkg vaj

A mazsolát áztasd a borba.A tésztát sós vízben főzd ki,majd szűrd le. A tojások sárgáját keverd habosra a cukorral,add hozzá a vaníliás cukrot,a túrót,a reszelt citromhéjat,a tejfölt.Végül forgasd bele a tésztát,a lecsöpögtetett mazsolát és a tojásfehérjékből vert kemény habot.

Egy mély tepsit kenj ki vajjal,és béleld ki két réteg réteslappal úgy,hogy a tepsi szélén túllógjon.

Simítsd bele a tésztás masszát,takargasd be a réteslapokkal,közben mindegyiket locsold meg a maradék olvasztott vajjal.

Előmelegített sütőben kb. 40 percig süsd.Hagyd pihenni néhány percig,azután kockára vágva, porcukorral meghintve, tejföllel vagy gyümölcsöntettel kínáld.

Somlói galuska

Hozzávalók:6 tojásos piskóta(6 ek. liszt,6 ek. porcukor,1 sütőpor,6 tojás)

Krémhez:2 csomag csoki öntetpor+fél liter tej,2 csomag tejszínhabpor+3 dl tej,2-3 ek. kristálycukor,mazsola,rum

A piskótához a 6 tojás sárgáját a 6 ek. cukorral habosra keverjük(a tojás fehérjét félre tesszük egy tálba).A 6 ek. lisztet elvegyítjük a sütőporral,majd a cukros-tojásos masszához adjuk és összekeverjük.A tojások fehérjét kemény habbá verjük,majd fakanál segítségével a masszához adjuk,és óvatosan beleforgatjuk a habot,vigyázva,hogy ne nagyon törjön össze a tojás hab!Egy tepsit kikenünk,beleöntjük a tésztát,és előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük(kb.20-25 perc).

Fél liter tejet feltesszük melegedni,a csoki öntetport 2-3 ek. kristály- cukorral elkeverjük,ha a tej elkezd langyosodni,néhány kanállal adunk a csokiöntethez és addig kevergetjük,amíg a cukor felolvad,ezután a gázon lévő tejhez öntjük a csokis tejet,és egy kézi habverő segítségével folyamatos gyors kevergetés mellett közepesen sűrű állagúra főzzük.

A 3 dl tejet egy tálba öntjük,hozzáadjuk a tejszínhabport, és össze- keverjük,addig,amíg a hab keménnyé nem válik.

A mazsolát a rumba áztatjuk,egy kevés rumot a kihűlt csokiöntethez is adhatunk!

A kihűlt piskótát kockára vágjuk.Az csokis öntet negyedét egy tál aljára öntjük,majd piskóta kockákat teszünk rá.Ezután ismét csoki öntet következik,majd rumba áztatott mazsolával is megszórjuk,tejszínhabot halmozzunk rá.Ezt addig ismételgetjük,amíg a hozzávalók el nem fogynak.Úgy adagoljuk,hogy a süti tetejére öntet kerüljön.És tejszínhabbal fejezzük be a desszertet!Egy órára tegyük hűtőbe,majd tejszínhabbal,és mazsolával megszórva tálaljuk!

Rizsfelfújt eperöntettel

Hozzávalók:2 dl rizs,8 dl tej,10 dkg mazsola,fél dl rum,3 tojás,20 dkg cukor,5 dkg vaj,1 cs. vaníliás cukor

Eperöntethez:40 dkg eper,1 kk. citromlé,3 ek. méz

A mazsolát áztasd a rumba.A rizst öblítsd le folyó vízzel,és a tejben főzd puhára.Könnyen leéghet,ezért gyakran kevergesd!A tojássárgákat verd habosra cukorral,ízesítsd vaníliás cukorral,majd add hozzá a lecsöpögtetett mazsolát és tejberizst.Végül a tojások fehérjéből vert habot is forgasd bele.Egy tűzálló tálat kenj ki vajjal,és simítsd bele a rizses masszát.Told előmelegített sütőbe,és 180 fokon kb. fél óra alatt süsd aranyszínűre. Eközben készítsd el az eperöntetet.A megtisztított epret egy kis citromlével és mézzel turmixold simára.A megsült rizsfelfújtat a formából kiborítva, porcukorral megszórva tálald.Külön tálban kínálj mellé eperöntete



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 3
Tegnapi: 5
Heti: 43
Havi: 433
Össz.: 101 390

Látogatottság növelés
Oldal: Desszertek
Sugarland- az édességek, desszertek otthona - © 2008 - 2024 - sugarland.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »